Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε λόγω αναθυμιάσεων το κτίριο που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

118

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο κτίριο Europa, όπου θα φιλοξενηθεί το επόμενο διήμερο η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Το κτίριο εκκενώθηκε, καθώς οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία αισθάνθηκαν και πάλι αδιαθεσία λόγω αναθυμιάσεων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα βελγικά ΜΜΕ βασιζόμενα στη γενική γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στο κτίριο Europa, ανέφεραν ότι πολλοί εργαζόμενοι παρουσίασαν "ελαφρά συμπτώματα" και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται να διεξαχθεί κανονικά.

Να σημειώσουμε πως ανάλογο περιστατικό συνέβη και την περασμένη Παρασκευή, όταν περίπου 20 άτομα που εργάζονται στα μαγειρεία και τους γειτονικούς χώρους, δηλητηριάστηκαν από τοξικές αναθυμιάσεις λόγω της ανάμιξης δύο καθαριστικών προϊόντων.

"Παρά τους ελέγχους και τα προληπτικά μέτρα, άλλο ένα επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην κουζίνα", ανέφερε η γενική γραμματεία και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθούν προσωρινά, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε άλλο κτίριο.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσοι άνθρωποι ασθένησαν σήμερα λόγω των αναθυμιάσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ