Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα: Υπαινίχθηκε ανοιχτή γραμμή αντιεξουσιαστών με τον ΣΥΡΙΖΑ

28

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την ασφάλεια και το προσφυγικό την οποία προκάλεσε.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργο είπε ότι «η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία της καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων. Κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη

-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προυπόθεση της ελευθερίας.

Εξαπολύοντας επίθεση στην αριστερά που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι στο πρόσφατο παρελθόν «ένα τμήμα της αριστεράς αρνιόταν να καταδικάσει την βία από όπου κι αν προέρχεται, απέφευγε να αποδοκιμάσει την τρομοκρατία, ενθάρυνε τους αγανακτισμένους να μιλάνε για "κρεμάλες"».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε τη συγκρότηση υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας για τον σχεδιασμό ενιαίας πολιτικής και την δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού χώρου ασφάλειας, και την δημιουργία Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή.

Χρειάζεται να δημιουργηθεί μια επιτελική δομή για τα Σώματα Ασφαλείας, και ένα εθνικό συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι απαιτείται επιπλέον «η σύσταση ενός φορέα επιτήρησης των συνόρων, χερσαίων και θαλασσίων για να αποκατασταθεί η κυριαρχία».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία του κράτους σε θέματα τάξης και ασφάλειας και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν συνεχίζονται οι σχέσεις κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και μειώθηκε η αστυνόμευση ενώ «διαλύθηκε η ομάδα Δέλτα κατ απαίτηση του Ρουβίκωνα και συνολικά έχει απαξιωθεί η Ελληνική Αστυνομία. Για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια και η Τάξη δεν αποτελεί προτεραιότητα».

Αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το προσφυγικό στα σύνορα με τα Σκόπια λέγοντας: «Πριν από λίγες ημέρες μία τρίτη χώρα προέβη σε πράξεις τήρησης της τάξης εντός του ελληνικού εδάφους. Στο πιο ευαίσθητο σημείο των συνόρων υπήρχε απουσία των δυνάμεων της τάξης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μίλησε για τις «φαβέλες» του Πειραιά όπου οι ΜΚΟ υποκαθιστούν το έργο του ελληνικού κράτους. Αναφέρθηκε στην επιστολή των δημάρχων γύρω από το Ελληνικό στον πρωθυπουργό: «Οι δήμαρχοι της περιοχής του Ελληνικού σας έστειλαν μία επιστολή κ. Τσίπρα στην οποία αναφέρουν “οι συνθήκες είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και ασφάλεια”».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Να σταματήσει η καραμέλα του δήθεν ανθρωπισμού, πηγαίνετε μία βόλτα στην Ειδομένη και στον Πειραιά για να δείτε που είναι ο ανθρωπισμός».

Ειδική αναφορά έκανε στην σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη που παραμένει κλειστή λέγοντας ότι «σε καμία δυτική χώρα δεν μπορεί η κεντρική αρτηρία να παραμένει κλειστή επ αόριστον, και να καταλαμβάνονται οι πλατείες της πρωτεύουσας».

Μίλησε για το άβατο των Εξαρχείων όπου «διάφοροι ανεξέλεγκτοι έφθασαν να κάνουν ένοπλη πορεία, ενώ άλλοι κάνουν επιθέσεις σε Μέσα Ενημέρωσης που δεν σας είναι αρεστά». «Υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ κάποιων στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις σχέσεις του Πάνου Λάμπρου με φυλακισμένους για την τρομοκρατία, επικαλούμενος τις παλαιότερες καταγγελίες του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης Γιάννης Πανούσης.