Μητσοτάκης: "Ο Τσίπρας προσπαθεί να διασωθεί, χρησιμοποιώντας το Παρακράτος..."

29

Με μία προσωπική αναφορά άρχισε την παρέμβασή του στο 4ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον απόηχο της κυβερνητικής επίθεσης με αφορμή την αναφορά του ονόματος της συζύγου του, Μαρέβας, στα paradise papers ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το δικό του μήνυμα. «Την ώρα που εμείς μιλάμε για το μέλλον, κάποιοι βρίσκουν ένα βολικό άλλοθι στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει, πετώντας λάσπη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να σηκώσουν λοιπόν το βλέμμα τους και να με κοιτάξουν στα μάτια. Τους λέω αν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον ας χτυπήσουν εμένα και όχι την γυναίκα μου. Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει πει ότι το ψέμα είναι ανανδρεία. Το να επιτίθεται  κανείς πλαγίως και να χτυπά την γυναίκα τους αρχηγού της αντιπολίτευσης είναι διπλή ανανδρεία», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είναι ντροπή να χάνει κάποιος τις εκλογές. Εκλογές έχουν χάσει πολιτικοί πιο σημαντικοί από τον κ. Τσίπρα. Ντροπή  είναι να προσπαθεί κάποιος να διασωθεί, πετώντας λάσπη χρησιμοποιώντας ένα παρακράτος που ο ίδιος οικοδομεί», τόνισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε «κυβέρνηση μαθητευόμενων μάγων που μας κόστισε 100 δις ευρώ» όπως είπε.

«Συζητάμε όλοι για τη δήθεν έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, όταν όλοι ξέρουμε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα για πολλά ακόμα χρόνια» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανέπτυξε τους στόχους του κόμματός του.

«Χρειαζόμαστε αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία, ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του Α.Ε.Π. Μπορούμε να το κάνουμε με μία κυβέρνηση συνεκτική που πιστεύει τις μεταρρυθμίσεις και όχι επειδή της το επιβάλλουν. Αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του Α.Ε.Π και επίτευξη ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης στο 4% του Α.Ε.Π. Με παράλληλη δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε για μία ακόμα φορά υπέρ μιας τολμηρής φορολογικής μεταρρύθμισης που θα περιλαμβάνει:

-Μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% .

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.

-Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων.

-Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών.

-Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος για να πανηγυρίζουμε για τα πλεόνασμα γιατί αυτό προέκυψε από την υπερφορολόγηση των πολιτών, συμπληρώνοντας ότι η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω στους πολίτες τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό που τους έκλεψε, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας από την ΝΔ τροπολογίας που θα καθορίζει τον τρόπο διανομής του μερίσματος.

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες μέρες τροπολογία για τον τρόπο διανομής του μερίσματος. Τρία στοιχεία θα περιλαμβάνει η τροπολογία αυτή. Να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, με ειδική πρόβλεψη το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες.

Να υπάρξει εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ειδικότερα, προτείνουμε όσοι το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 500 ευρώ να έχουν μείωση 30%, όσοι καταβάλουν μέχρι 1.500 ευρώ να τους επιστραφεί το 20% και όσοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ να έχουν μείωση 10%. Τέλος προτείνουμε να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε και την πρότασή του για όσες υγιείς επιχειρήσεις ταλαιπωρούνται από τον βραχνά των κόκκινων δανείων.

«Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με άλλα λόγια, αν το ποσοστό διαγραφής των χρεών ενός οφειλέτη προς τράπεζες είναι Χ%, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι Χ% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στην απλοποίηση των αδειοδοτήσεων μέσα από συγκεκριμένους άξονες, όπως τον απόλυτο σεβασμό στην τήρηση των προθεσμιών και τη μεταφορά ελεγκτικής αρμοδιότητας σε ιδιώτες (όπως συμβαίνει με ΚΤΕΟ. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ιδιαίτερα την ανάγκη εξωστρέφειας της χώρας και στην στήριξη του τουρισμού με συγκεκριμένες προτάσεις:

-Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την τουριστική προβολή της χώρας με την επιλογή ενός brand στο οποίο θα επενδύσουμε για πολλά χρόνια.

-Κατάργηση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα.

-Κίνητρα αύξησης  του συντελεστή δόμησης για τις τουριστικές επιχειρήσεις που αναβαθμίζουν ενεργειακά τις μονάδες.

-Νέο φιλοεπενδυτικό χωροταξικό πλαίσιο, σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

«Επί Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχουν επιβράβευση της συνέπειας και της τήρησης των νόμων, αλλά και αυστηρότατοι έλεγχοι των επιχειρηματιών που καταφεύγουν στη μαύρη εργασία. Γι’ αυτό και εισάγουμε το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, προσφέροντας κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις. Αντιθέτως επιχειρηματίες που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους και τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους θα μας βρουν απέναντι και θα υπόκεινται αμέσως στις συνέπειες του νόμου», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύσσωμη η Ν.Δ. στο 4o προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο

Σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο του 4ου προσυνεδρίου του κόμματος που διεξάγεται σήμερα.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στην ομιλία του άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα «πρωθυπουργό των φόρων».

Ακολούθησε παρουσίαση απαντήσεων ερωτηματολογίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας και συζήτηση σε δυο πάνελ με αντικείμενο την ψηφιακή τεχνολογία και επιχειρηματικότητα – εμπόριο – βιομηχανία – εξωστρέφια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθύνει ομιλία στις 7 το απόγευμα. Στη διάρκεια της τοποθέτησής του αναμένεται να προδιαγράψει τον πολιτικό άξονα του κόμματος για την επιχειρηματικότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης, θίγοντας και το μείζον ζήτημα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Παράλληλα, αναμένονται και ανακοινώσεις σχετικά με ζητήματα φοροελαφρύνσεων που έχει επεξεργαστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με γνώμονα την επανεκκίνηση της οικονομίας και τον περιορισμό της υπερφορολόγησης.