Το παρασκήνιο της ορκωμοσίας (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

128

Το μεσημέρι του Σαββάτου ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης και όσοι υπουργοί άλλαξαν χαρτοφυλάκιο, με τα χαμόγελα να περισσεύουν στο Προεδρικό Μέγαρο. «Πηγαδάκια», παρουσίες που έκλεψαν την παράσταση και αστεία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης ήταν μερικά από τα άφθονα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Την παράσταση έκλεψε στο Προεδρικό Μέγαρο η κόρη του Πάνου Καμμένου, η οποία συνόδευε τον υπουργό Αμυνας μαζί με την σύζυγό του, Ελενα Τζούλη.

Μάλιστα, κάποια στιγμή η μικρή έτρεξε μπροστά από τους υπουργούς που είχαν στηθεί για την καθιερωμένη φωτογραφία έπειτα από την ορκωμοσία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τη σήκωσε στην αγκαλιά του, με τον περήφανο πατέρα να κοιτάζει χαμογελώντας.

Από τους υπουργούς που ορκίστηκαν- νέα πρόσωπα της κυβέρνησης και όσοι άλλαξαν χαρτοφυλάκιο- οι περισσότεροι έδωσαν πολιτικό όρκο. Συγκεκριμένα, μόνο δέκα από αυτούς έδωσαν θρησκευτικό όρκο.

Αυτοί ήταν οι: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Ζουράρις, Τέρενς Κουίκ, Γιώργος Βασιλειάδης, Νίκος Μαυραγάνης, Λυδία Κονιόρδου, Βασίλης Κόκκαλης, Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ελενα Κουντουρά.

Μετά από την υπουργοποίησή της, που συζητήθηκε αρκετά χθες, η Εφη Αχτσιόγλου συζητήθηκε και για τις στιλιστικές επιλογές της στην ορκωμοσία, καθώς ήταν από τις παρουσίες που ξεχώρισαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως και η Λυδία Κονιόρδου.

Στα μαύρα ήταν ντυμένη η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία συνόδευσε τον πρωθυπουργό από το Μέγαρο Μαξίμου για τελευταία φορά ως κυβερνητική εκπρόσωπος, μαζί με τον διάδοχό της, Δημήτρη Τζανακόπουλο, πριν ορκιστεί υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κρατούσε το χέρι της συζύγου του μπαίνοντας και βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ο Γιάννης Αμανατίδης συνοδευόταν από την κόρη του.