Το πρόγραμμα του 6ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα

48

Το 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στην Αθήνα με θέμα την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πώς, για να αφήσει η Ελλάδα οριστικά πίσω της την κρίση, πρέπει να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Με μια Δημόσια Διοίκηση που θα λειτουργεί πραγματικά προς όφελος του πολίτη, παρέχοντας ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και διευκολύνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Και που, παράλληλα, θα δείχνει έμπρακτο σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, με αξιολόγηση και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, με διαφάνεια και με λογοδοσία.

Με θεσμούς στιβαρούς και αποτελεσματικούς, και με μια Δικαιοσύνη που θα εγγυάται την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο, και δεν θα λειτουργεί ως εμπόδιο στις επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα.

Και με βαρύτητα στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, που αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας. Προκειμένου να γίνουν τα παραπάνω, χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στο κράτος και τη λειτουργία του. Αλλαγές που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υλοποιήσει, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Πειραιώς.

Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρείς ενότητες με τους παρακάτω τίτλους:

Δημόσια διοίκηση: Σεβασμός στα χρήματα των πολιτών.

Οι ανάγκες του πολίτη οδηγός των αλλαγών στο Δημόσιο.

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο πολίτης αποκτά λόγο, η διαφθορά περιορίζεται.

ΣΔΙΤ και Συμπαραγωγή Δημόσιων Υπηρεσιών: Κινητοποιώντας τον ιδιωτικό τομέα.

Για μια Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης.

Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα.

Αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη.

Σκληροί στο έγκλημα: Ασφαλείς πόλεις και γειτονιές.

Συνταγματικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για θωράκιση της Δημοκρατίας.

Ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης.

Στην πρώτη ενότητα με τίτλο Δημόσια Διοίκηση - Σεβασμός στα χρήματα των πολιτών θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Γεραπετρίτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής.

Κώστας Τρυποσκούφης, Οικονομολόγος και στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών με αντικείμενο την παρακολούθηση των οικονομικών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την επιχειρησιακή υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α..

Νίκος Σωτηρόπουλος, Δικηγόρος με ειδίκευση στο διοικητικό δίκαιο με σπουδές στην Ελλάδα και στη Μ.Βρετανία.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεματικής, πρ. Πρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και πρ. Γεν. Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, στη δεύτερη ενότητα οι ομιλητές θα τοποθετηθούν πάνω στα θέματα της Δικαιοσύνης. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι:

Χάρης Μεϊδάνης, Δικηγόρος με Διδακτορικό στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Ειδικεύεται σε θέματα δικαίου διεθνών συναλλαγών και δικαίου των επιχειρήσεων και ασχολείται ενεργά με τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών (διαιτησία, διαμεσολάβηση).

Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναπλ. Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Σπύρος Αντωνέλος, Δικηγόρος και Διαμεσολαβητής Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφορών με επιτυχείς διαμεσολαβήσεις σε διαφορές στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α..

Στην τρίτη και τελευταία ενότητα θα αναπτυχθεί το ζήτημα της εγκληματικότητας και της απονομής Δικαιοσύνης. Θα μιλήσουν οι:

Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος με πολύχρονη εμπειρία στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. και ηλεκτρονικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και πρώην επικεφαλής της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάνος Καραγιάννης, αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Αμυντικών Σπουδών του King’s College του Λονδίνου. Από το 2016 είναι εμπειρογνώμονας σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης και τρομοκρατίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη.