Τσίπρας ο (νέος) "κουρασμένος" πρωθυπουργός

107

Πείτε το ως δικαιολογία, ή ως μετάνοια (πείτε το όπως θέλετε), αλλά η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι το «Μαξίμου δεν κάνει αποκλεισμούς εφημερίδων ή άλλων μέσων». Και δέχθηκε μάλιστα να δώσει και εξηγήσεις...

Πρώτα απ' όλα είπε ότι δεν τη «βρίζουν» τρεις εφημερίδες και ένας ραδιοσταθμός που δεν τους έδωσε τον λόγο στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, αλλά... 53 ΜΜΕ και κάποιοι από την Κρήτη που έκαναν έξοδα να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη και δεν φάνηκαν καν στις οθόνες των τηλεοράσεων.

Στην ερώτηση αφού το Μαξίμου δεν κάνει αποκλεισμούς τότε γιατί κόπηκε ο πολιτικός συντάκτης του «Βήματος», της ιστορικότερης εφημερίδας της χώρας, είπε ότι ήθελε να δώσει προτεραιότητα στα ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας και σε αγροτικές εφημερίδες (για να δικαιολογήσει ότι έδωσε τον λόγο στην «Επιθεώρηση της Υπαίθρου»), κάτι που, όπως είπε, της το ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αποκάλυψε όμως και τούτο: Ξαφνικά, μετά από 2,5 ώρες, της ήρθαν από παντού μηνύματα ότι πρέπει να «κόψει» αμέσως τη συνέντευξη. Δεν ήξερε στην αρχή τι συνέβαινε αλλά υπάκουσε. Ε, όταν παίρνει τόσα SMS που «διέταζαν» «κόψτε τη συνέντευξη» τι να έκανε;

Οταν αργότερα ρώτησε έμαθε ότι ο Πρωθυπουργός... κουράστηκε.

Και την κούραση αυτή του κ. Τσίπρα την πλήρωσαν «Το Βήμα», το «Πρώτο Θέμα», ο «Ελεύθερος Τύπος» και άλλα έντυπα και ραδιοφωνικοί σταθμοί που κατά σύμπτωση ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση και προφανώς δεν είναι αρεστά στο Μαξίμου.

Βηματοδότης