«Υποστηρικτής του ISIS» ο δράστης της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ

74

«Υποστηρικτής» του Ισλαμικού Κράτους, φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό σε πεζόδρομο της Ιερουσαλήμ, όπως δήλωσε ο ισραηλινός ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, κατά πάσα πιθανότητα στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους όταν ο οδηγός βγήκε απότομα από τον δρόμο και παρέσυρε ομάδα ενστόλων που βάδιζε στο πλήθος. Ακόμα 15 άτομα τραυματίστηκαν.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του, ο κ. Νετανιάχου ανέφερε πως οι ισραηλινές Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον οδηγό του φορτηγού, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία ή εξηγήσεις για τη σύνδεση με το ISIS.

Σε δηλώσεις που έκανε επισκεπτόμενος το σημείο της αιματοχυσίας, ο κ. Νετανιάχου εστίασε στο γεγονός ότι οπαδοί του ISIS έχουν χρησιμοποιήσει φορτηγά ως όπλα σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε πλήθη στην Ευρώπη, στη Νίκαια της Γαλλίας και στο Βερολίνο.

«Είναι κομμάτι του μοντέλου που ενέπνευσε το ISIS, που πρωτοείδαμε στη Γαλλία, μετά στη Γερμανία, και τώρα στην Ιερουσαλήμ», είπε.