Υπόθεση Λαγούδη: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οικογένεια για το κινητό

101

Ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από το θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα και οι Αρχές ακόμη προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο, αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοχειρία.

Ένας από τους γρίφους που ενισχύουν το θρίλερ είναι το εξαφανισμένο κινητό της άτυχης γυναίκας, καθώς δεν έχει βρεθεί από την ημέρα που εντοπίστηκε το πτώμα της.

Η οικογένεια της άτυχης Ειρήνης υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του το τηλέφωνό της γνώριζε την 44χρονη γυναίκα. Πιστεύει ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος ξαφνικά το βράδυ της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, ενεργοποίησε το viber κι ότι είναι ο άνθρωπος-κλειδί, ο οποίος ενδεχομένως θα λύσει το γρίφο του θανάτου της.

Τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να ζητήσει σήμερα η οικογένεια, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες της ενεργοποίησης της εφαρμογής viber και της αλλαγής της φωτογραφίας του προφίλ της συγκεκριμένης εφαρμογής που είχε η 44χρονη, μετά το θάνατό της.

Ο δικηγόρος της οικογένειάς της Βασίλης Ταουξής θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει σχετικό αίτημα, έτσι ώστε η οικογένεια να λάβει τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Θα ζητήσουμε τη δικαστική συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της ανεύρεσης του viber εν λειτουργία και της αλλαγής της φωτογραφίας από το προφίλ που είχε η θανούσα» λέει ο δικηγόρος στο protothema.gr.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες ο κ. Ταουξής είχε αποκαλύψει στο protothema.gr: «Με επισκέφτηκε στο γραφείο μου τρομαγμένος ο αδελφός της και μου είπε πως κάποιοι έχουν ανοίξει το Viber της Ειρήνης.

Του είπα ότι πρέπει να ενημερώσουμε την Αστυνομία. Μου απάντησαν ότι κάνουν προσπάθειες σύνδεσης και ενημέρωσης. Με ξαναπήρε τηλέφωνο (ο αδελφός της Ειρήνης) και μου είπε ότι το Viber εξακολουθεί να είναι εν λειτουργία και τις πρωινές ώρες άλλαξαν τη φωτογραφία στο προφίλ της.

Αρχίζει και εδραιώνεται μέρα με τη μέρα η πεποίθηση πως κάποιος έχει το κινητό και το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Θεωρώ πως η έρευνα θα στραφεί προς πάσα κατεύθυνση» είχε πει ο κύριος Ταουξής.