Χρειάστηκε να χαλάσει ο κόσμος για να… ξυπνήσει το ΥΠΟΙΚ με την υπόθεση Σώρρα

28

Με αρκετή καθυστέρηση και αφού δημιουργήθηκε σάλος μετά τα... "πέτσινα" ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ενημερώσει τους πολίτες ότι δεν απαλλάσσονται από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Παράλληλα το ΥΠΟΙΚ επιτίθεται σε όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση κατηγορώντας τους ότι προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα στον Αρτέμη Σώρρα.

Τέλος αναφέρει πως η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι παραπέμπουν στον Σώρρα για την αποπληρωμή των χρωστούμενών τους προς το Δημόσιο. Οι προϊστάμενοι των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση.

Ξεπερνούν τις 5.000

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζουν πως τα «πληρεξούσια» που έχουν κατατεθεί σε όλη τη χώρα - κυρίως στην περιφέρεια- με τα οποία ζητούν να εισπραχθούν τα χρέη τους μέσω των περιβόητων ομολόγων του Σώρρα, ξεπερνούν τα 5.000.

Την ίδια, ώρα οι οπαδοί του πληρώνουν έως και 60 ευρώ για να στείλουν τα απίθανα εξώδικα στις εφορίες, στις τράπεζες και στο δημόσιο σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τα οποία ζητούν να εξοφληθούν οι οφειλές τους από τα ...600 δισ. δολάρια του Σώρρα.

Η εφορία, πάντως, έχει αρχίσει να απαντά, ότι δέχεται μετρητά, πιστωτικές κάρτες, μετοχές και ακίνητα, αλλά σε καμία περίπτωση οι οφειλές δεν διαγράφονται από τον κατά φαντασία αμύθητο «θησαυρό» του.

Ορκίζονται πίστη στο Δία...

Ο… αμφιλεγόμενος ιδρυτής του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις», ο οποίος έχει υποσχεθεί μεταξύ άλλων να δώσει 20.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα αν γίνει πρωθυπουργός, έχει καταφέρει να προσηλυτίσει εκατοντάδες ευκολόπιστους ανθρώπους, που συγκεντρώνονται σε καφενεία και ορκίζονται πίστη στο Δία…

Μετά τη μαζική ορκωμοσία με τελετές από την αρχαία Ολυμπία, οι οπαδοί του υπόσχονται να «διαλυθεί ο κυτταρικός ιστός του σώματος τους», εάν παραβούν τον όρκο τους.

Μέχρι σήμερα, πάντως, η επαγγελματική του δραστηριότητα παραμένει άγνωστη με τον ίδιο να δηλώνει ότι είναι κάτοικος Πατρών, επιχειρηματίας με μεγάλη πείρα σε πολλούς τομείς…

Πληροφορίες τον ήθελαν είτε ιδιοκτήτη μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είτε πρώην ιδιοκτήτη παιδότοπου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο ίδιος πούλησε τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, και έτσι εξασφάλισε τρισεκατομμύρια εκ των οποίων παραχωρούσε 600 δισ. προκειμένου να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος.

Στην επίσημη ιστοσελίδα με το όνομά του, ο Σώρρας αναφέρει επί λέξει: «Κατέχει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό χαρτοφυλάκιο συσσωρευμένου πλούτου, καταχωρημένων και πλήρως επικυρωμένων περιουσιακών στοιχείων μερικά εκ των οποίων προέρχονται από κληρονομία και άλλα επί των οποίων έχει αμετακλήτως εκχωρηθεί η απόλυτη εξουσία και η πλήρης διαχείριση δυνάμει συμβολαιογραφικών πληρεξουσίων εις αυτόν».

"Φορέας... κρατικής εξουσίας"

Ακόμη αυτοσυστήνεται ως «...φορέας της κρατικής εξουσίας και ενεργεί ως ο νόμιμος πληρεξούσιος - εκπρόσωπος και θεματοφύλακας της κυρίαρχης βούλησης του ελληνικού έθνους εις την Ελλάδα και στο εξωτερικό η οποία του εκχωρήθηκε αμετακλήτως δυνάμει του συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου με αρ. 6.157/12.09.2013 εκ του δήμου υπογράφοντος του δημάρχου κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου».

Μεταξύ πολλών άλλων δηλώνει Πρόεδρος του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» και του οργανισμού «Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» και πολλών άλλων φορέων στο εξωτερικό, επίσης αυτοπροσδιορίζεται ως «έλλην πολεμιστής» και ζητάει αν λέει ψέματα να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα...! Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι έχει 207 γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ανέκδοτο ξεκίνησε το 2012, όταν εν μέσω κρίσης ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε λέγοντας ότι έχει δημιουργήσει μια ΜΚΟ με την ονομασία END (End National Debt - Τέλος Δημόσιου Χρέους) στην οποία δήθεν είχε ήδη καταθέσει 600 δισ. για την Ελλάδα και 50 δισ. δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα, ώστε να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος.

Οι απελπισμένοι...

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 ο Αρτέμης Σώρρας και συνεργάτες του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έδιναν συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέφεραν ότι είχαν φέρει 514 δισ. στην ελληνική κυβέρνηση πριν το μνημόνιο με τον όρο ότι για να πάρει η κυβέρνηση αυτά τα χρήματα, θα έπρεπε να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαιτίους διαχρονικά.

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά. Οι απελπισμένοι αυτής της χώρας που θέλουν περισσότερο από κάποιους άλλους να πιαστούν από κάτι πιστεύουν σε όλα τα παραπάνω.

Μέχρι που το 2013 δημοσιεύματα άρχισαν να ξεσκεπάζουν τους ευτράπελους ισχυρισμούς του, τονίζοντας ότι πρόκειται για προϊόν απάτης και δόλου.

Ο εν λόγω πατριώτης συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης (4 Δεκεμβρίου 2016).