1.700 θέσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

824

Με συνολικά 1700 νέες προσλήψεις, θα ενισχυθούν  οι υπηρεσίες ασύλου στα νησιά αλλά και στην ενδοχώρα, με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Συγκεκριμένα ο ολοκληρωμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού περιλαμβάνει τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των 13 Περιφερειαρχών πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες συνεννοήσεις, προκειμένου όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να είναι πλήρως ενήμερες για τον κυβερνητικό προγραμματισμό.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, συζητήθηκε η δημιουργία κλειστών των δομών φιλοξενίας, στα νησιά και την ενδοχώρα την ώρα που συνεχίζονται αμείωτες οι προσφυγικές ροές.

Παράλληλα, στη σύσκεψη και με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προανήγγειλε 1.700 προσλήψεις.

Πως κατανέμονται οι θέσεις

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν:

400 προσλήψεις συνοριοφύλακων στον Έβρο

500 προσλήψεις νέων υπάλληλων στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα

800 προσλήψεις ατόμων για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κέντρων.

Τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις συνοριοφυλάκων

Οι Συνοριακοί Φύλακες προσλαμβάνονται με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, (άνδρες και γυναίκες) που δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους (Ν.3181/2003).

Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο γενικός βαθμός απολυτηρίου Λυκείου, η γνώση ξένης γλώσσας, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως έφεδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης.

Επίσης, η περιοχή της κατοικίας τους, η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδηγού αυτοκινήτου κατηγορίας Δ και η υπαγωγή σε μια από τις κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 42 του Ν. 1481/1984.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr