10χρονος με κορωνοϊό νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου

157

Ακόμη ένα παιδί από την Πάτρα που είναι θετικό στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο Αχαΐας.

Ένας 10χρονος είχε λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και υποβλήθηκε σε τεστ covid και βγήκε θετικό, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com. Θετική είναι και η μητέρα του που επίσης νοσηλεύεται.

Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν η οικογένεια φαίνεται πως κόλλησε τον κορωνοϊό από το δεύτερο παιδί τους που κόλλησε από τη δασκάλα του στο σχολείο.

Η κατάσταση υγείας του 9χρονου

Την ίδια ώρα, μάχη για να αποφύγουν τη διασωλήνωση του 9χρονου Μάριου, που νοσεί από κορωνοϊό, δίνουν οι γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Η υγεία του 9χρονου Μάριου ο οποίος νοσηλεύεται για μία ακόμα ημέρα επιδεινώθηκε, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί προσπαθούν να αποφύγουν την διασωλήνωση καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει φλεγμονές στο παιδί.

Οι γιατροί δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του Μάριου και μάλιστα γίνονται τουλάχιστον δύο τηλεδιασκέψεις την ημέρα με ειδικούς εντατικολόγους κι από άλλα νοσοκομεία της χώρας για να αποφασιστεί πώς θα κινηθεί η αγωγή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», είχε διαγνωστεί θετική στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού, με αποτέλεσμα, όπως λένε, να κολλήσει τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.