Φ. Κουτσουπιάς: Nα προχωρήσουμε με προγραμματισμό και αποφασιστικότητα

351

Το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που διεξήχθη στο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» το τριήμερο από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, αφορούσε σε ζητήματα με ποικίλο ενδιαφέρον, όπως η τεχνολογία, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η κλιματική αλλαγή, ο λαϊκισμός και πολλά ακόμα.

Η επίσημη θεματολογία ωστόσο περιελάμβανε δύο κυρίως θεματικές ενότητες:
Η πρώτη με τίτλο "Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό".
Το μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαφές, αφού είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που αντιμετώπισε και νίκησε τον λαϊκισμό.

Μητρώο στελεχων ΝΔΤου Δρ. Φώτη Δ. Κουτσουπιά

Η δεύτερη θεματική ήταν: "Πολιτική για τους πολίτες, δίνοντας απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας". Με έμφαση στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και παράλληλα εξετάζονται συναφή ζητήματα.
Το συνέδριο περιελάμβανε και το ζήτημα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ήταν ένα συνέδριο ανοιχτό και υποδέχτηκε και ανθρώπους που εκφράζουν διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές από αυτές που εκφράζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου ήταν να προβληθεί η τρέχουσα νέα πολιτική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Η περίοδος του διχασμού και του λαϊκισμού αποτελούν παρελθόν, η Νέα Δημοκρατία θέλει να εκφράσει το αίτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων για μια άμεση "μετάβαση σε μία εποχή συλλογικής ωριμότητας"

Ήταν πράγματι ένα συνέδριο στα ευρωπαϊκά πρότυπα, περιελάμβανε ποικίλες παράλληλες δράσεις αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις.

Στόχος είναι να προχωρήσουμε ενωμένοι, με προγραμματισμό, αποφασιστικότητα, κατανόηση των πραγματικών αναγκών και προβλημάτων των πολιτών και την αναζήτηση των ανάλογων λύσεων.