Αρχική Προσλήψεις 17 θέσεις µόνιµου προσωπικού στη Βουλή

17 θέσεις µόνιµου προσωπικού στη Βουλή

142
Στα 335 δισ. ευρώ το χρέος της Ελλάδας
Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται προκήρυξη για την πρόσληψη µόνιµου προσωπικού 17 ατόµων από τη Βουλή των Ελλήνων που θα αφορά κυρίως στενογράφους και πτυχιούχουςΠληροφορικής. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η προκήρυξη αυτή θα προβλέπει επιλογή µε µοριοδότηση, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις πριν από σχεδόν µία δεκαετία είχαν γίνει µε γραπτό διαγωνισµό. Ηταν η προκήρυξη 1Γ/2010 του ΑΣΕΠ που αφορούσε τηνπλήρωση συνολικά δεκαοκτώ (18) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδου Στενογράφων (ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε) στη Βουλή των Ελλήνων.

Μάλιστα τα οριστικά αποτελέσµατα, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2016, ενώ δεν είχε καλυφθεί το σύνολο των 18 θέσεων, καθώς οι διοριστέοι ήταν 14, δηλαδή 9 ΠΕ, 2 ΤΕ και 3 ∆Ε.

Υπενθυµίζεται ότι τότε οι υποψήφιοι για θέσεις στενογράφων είχαν διαγωνιστεί σε Ελληνική στενογραφία, Επεξεργασία κειµένου σε Η/Υ, Θεωρητική απόδοση κειµένου και στο αντικείµενο «Στοιχεία δηµοκρατικών θεσµών και λειτουργίας Κοινοβουλίου».

Παράλληα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτσης, θα γίνουν καιπροσλήψεις εκτακτου προσωπικού στη Βουλή προκειμένου η Βουλή να ανταποκριθεί στον αυξημένο ρόλο της στις σύγχρονες συνθήκες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr