19χρονος αγνοούνταν για 49 ημέρες στη θάλασσα πάνω σε πλωτή καλύβα (Video&Photo)

15

Για 49 μέρες κατάφερε να επιζήσει στη θάλασσα ένας 19χρονος από την Ινδονησία, που διασώθηκε από πλοίο με σημαία Παναμά.

Ο Άλντι Νόβελ Άντιλανγκ κατάφερε να διασωθεί στο ξύλινο αλιευτικό του σκάφος πίνοντας θαλασσινό νερό και μαγειρεύοντας ψάρια.

Η περιπέτειά του 19χρονου ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, όταν ο νεαρός βρισκόταν 125 χιλιόμετρα από τις ακτές τις Ινδονησίας, όμως ισχυροί άνεμοι παρέσυραν το σκάφος του.

Κατέληξε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κοντά στο Γκουάμ, όταν τον εντόπισε τυχαία ένα πλοίο από τον Παναμά.

Ο 19χρονος, από το νησί Sulawesi, εργάζεται στο αλιευτικό σκάφος τύπου «rompong», που θεωρείται πλωτή παγίδα ψαριών, που όμως δεν διαθέτει κουπί ή κινητήρα. Η δουλειά του ήταν να φωτίζει τους λαμπτήρες του rompong, που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν ψάρια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Jakarta Post.

Η παγίδα, που είναι διαμορφωμένη σαν καλύβα, επιπλέον στη μέση της θάλασσας, ωστόσο βρίσκεται αγκυροβολημένη στο βυθό με σχοινιά.

Κάθε εβδομάδα, κάποιος από την εταιρεία διαχείρισης πήγαινε φαγητό, νερό και καύσιμα στον νεαρό και ταυτόχρονα μάζευε και τα ψάρια.

Όμως, στις 14 Ιουλίου, η πλωτή καλύβα χτυπήθηκε από δυνατούς ανέμους και απομακρύνθηκε από τη θέση του. Ο Αντιλάγκ είχε περιορισμένες προμήθειες. Οπότε για να επιβιώσει έπιανε ψάρια και τα έψηνε καίγοντας τους ξύλινους φράκτες του rompong.

Στις 31 Αυγούστου, ο νεαρός έστειλε ένα επείγον σήμα, όταν είδε το MV Arpeggio κοντά. Τότε, το πλοίο τον μάζεψε από τη θαλάσσια περιοχή του Γκουάμ.

Ο πλοίαρχος επικοινώνησε με τη λιμενική αρχή, η οποία τον συμβούλευσε να πάρει το νεαρό μαζί του στην Ιαπωνία, όπου ήταν και ο προορισμός του πλοίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ινδονησίας στην Οζάκα στο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Άντιλαγκ έφτασε στην Ιαπωνία στις 6 Σεπτεμβρίου και πέταξε για την Ινδονησία δύο μέρες αργότερα, όπου συναντήθηκε με την οικογένειά του.

indonesia_49days1