43χρονος απέδρασε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη βοήθεια συγγενών του

73
Απέδρασε κρατούμενος από την Ευελπίδων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 43χρονου Ρομά, ο οποίος απέδρασε απο το χώρο των δικαστηρίων της Eυελπίδων.

Ο δράστης είχε μεταχθεί προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, αφού κατηγορείται για κλοπές από οικίες.

Όπως έγινε γνωστό, συγγενείς και φίλοι του 43χρονου που βρίσκονταν στα δικαστήρια για να τον υποστηρίξουν, δημιούργησαν ένα τεχνητό επεισόδιο με αποτέλεσμα να τον αποσπάσουν από τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν και αυτός στη συνέχεια μέσα στη φασαρία να μπορέσει να αποδράσει.

Ο 43χρονος ήταν μελος της σπείρας που εξαρθρώθηκε και η οποία με πρόσχημα παράδοσης χαλιών έμπαινε στα σπίτια και έκλεβε.

Η σπείρα ήταν πενταμελής και τα μέλη της συνελήφθησαν στις 3 Απριλίου στο Μαρούσι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούνιο του 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ), προσέγγιζαν οικίες και έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές.

Στη συνέχεια μέλη της ομάδας τους απασχολούσαν, ενώ οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Ταυτόχρονα άλλα μέλη της ομάδας παρέμεναν έξω από τις οικίες ως παρατηρητές- τσιλιαδόροι, προκειμένου να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση αποκάλυψης τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, με την προαναφερόμενη μέθοδο, από οικίες στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι, στα Βριλήσσια και στην Κηφισιά.