5 χρόνια Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

265

Tα επιτεύγματα και οι προκλήσεις

Κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις στο μέλλον εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέντε χρόνια μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον 53χρονο πολιτικό που κατάφερε απέναντι σε όλες τις προβλέψεις εκείνης της εποχής να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της ιστορικότερης παράταξης του τόπου, τρεις ήταν οι βασικές προτεραιότητες-υποσχέσεις στην ελληνική κοινωνία: ανανέωση, διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος φρόντισε να χαράξει άμεσα έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη και να προτάξει μία πολιτική που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, να μιλήσει απευθείας με την κοινωνία και με εξειδικευμένα κοινά που παραδοσιακά βρίσκονταν μακριά από τη Νέα Δημοκρατία και να ανοίξει τις πόρτες του κόμματος σε δυνάμεις και πρόσωπα που ναι μεν προέρχονταν από άλλα πολιτικά μετερίζια, αλλά ασπάζονταν την αγωνία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να κάνει η χώρα το μεγάλο άλμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων μετά από μία επίπονη περιπέτεια στη δίνη των μνημονίων, της πόλωσης και του λαϊκισμού.

Το 40% στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές, η μεγάλη αποδοχή που διατηρεί ακόμη και σε ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί εν μέσω πανδημίας καταδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σαφές προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο.

Οι προκλήσεις από εδώ και στο εξής είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των πολιτών ακόμη μεγαλύτερες. Η νέα γενιά αναζητά διαρκώς περισσότερες ευκαιρίες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις αγωνιούν για τη σταθερότητα, τα πανεπιστήμια χρειάζονται εξωστρέφεια, ελευθερία του λόγου και συμπράξεις, ο συνταξιούχος επιθυμεί ασφάλεια, ο ασφαλισμένος ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας, ο μαθητής λαχταρά ένα καλύτερο σχολείο προσαρμοσμένο στη νέα εποχή, ο πολίτης ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτόν και τα παιδιά του.

Κοντολογίς, ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα, να γίνει δηλαδή η επανάσταση του αυτονόητου. Εφόσον το πετύχει, είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα τον ανταμείψει και θα του επιτρέψει  να γιορτάσει και τα δέκα και τα δεκαπέντε χρόνια στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις στο μέλλον εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέντε χρόνια μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.