Μάτι: H Παπασπύρου αποχώρησε χωρίς να παραδώσει πόρισμα!

107

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό: Η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μάρη Παπασπύρου, αποχώρησε από τη θέση της τον περασμένο Αύγουστο μετά από την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στη νεοσύστατη Αρχή Διαφάνειας, αλλά το πολυπόθητο πόρισμα για τις διοικητικές ευθύνες (Περιφέρειας και άλλων υπηρεσιών) στην τραγωδία στο Μάτι, δεν παραδόθηκε.

13 μήνες μετά την τραγωδία με τα 102 θύματα, τους τραυματίες και τις κατεστραμμένες περιουσίες. Από τότε βέβαια έχει περάσει άλλος ένας χρόνος και το πόρισμα δεν εχει παραδοθεί ακόμα.

Όπως λένε αρμόδιες πηγές, εξηγώντας την καθυστέρηση, αυτό που υπήρχε πέρυσι το καλοκαίρι και παραλήφθηκε ήταν ουσιαστικά «τίποτα»! Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως δεν υπήρχε ουτε καν σχέδιο πορίσματος τον περασμένο Αύγουστο και ουσιαστικά η αξιολόγηση ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, δυο χρόνια μετά την τραγωδία.

Πρόκειται δηλαδή για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα όσων ακούγονται τις τελευταίες ημέρες γύρω απο την υπόθεση και κυρίως για την αδυναμία(;) να χυθεί φως σε μια τόσο σημαντική υπόθεση.

Με πληροφορίες από το dikastiko.gr