«Αδειάζει» Τσίπρα και Πολάκη ο Κοντονής για τη Novartis

955
«Αδειάζει» Τσίπρα και Πολάκη ο Κοντονής

Αιχμές κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Παύλου Πολάκη άφησε ο Σταύρος Κοντονής. Παράλληλα, «άδειασε» τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε μείζον πολιτικό θέμα τις αναφορές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πως ως υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι συναντούσε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Έπεσα από τα σύννεφα», είπε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ και ζήτησε εξηγήσεις για το αν το γνώριζε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Παύλο Πολάκη που εμφανίστηκε να γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, o Σταύρος Κοντονής ανέφερε: «Αυτή η δήλωση ήταν ικανή να τινάξει την έρευνα στον αέρα και να την καταστήσει διάτρητη».

«Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε», συνέχισε ο πρώην υπουργός, ενώ είπε ότι «ενδεχομένως να πιθανολογούσε» για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Επίσης, αποκάλυψε πως τότε είχε κάνει σχετικό διάβημα στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμα, ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε στίγμα για κυβέρνηση της Αριστεράς, τη μετατροπή σε πλημμέλημα από κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας και συμφώνησε με τη αλλαγή της διάταξης που προώθησε η Νέα Δημοκρατία.

«Αλλά το κακό έγινε, διότι ο κάθε κατηγορούμενος κρίνεται με τον επιεικέστερο προηγούμενο ποινικό νόμο και όσοι απηλλάγησαν απηλλάγησαν λόγω παραγραφής... και θα απαλλαγούν και άλλοι», κατέληξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.