«Αδειάζει» Τσίπρα ο Κοτζιάς για τη συμφωνία με Ιταλία το 2016

401
«Αδειάζει» Τσίπρα ο Κοτζιάς για τη συμφωνία με Ιταλία το 2016

«Αδειάζει» τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Κοτζιάς, σχετικά με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία που υπήρχε το 2016 μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, στο Οικονομικό Forum των Δελφών αναφέρθηκε και στην συμφωνία που υπέγραψε χθες η Ελλάδα για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε την συμφωνία με την Ιταλία και πρόσθεσε: «Είναι εξέλιξη που θα μπορούσαμε να την έχουμε το 2016. Εμείς την χαιρετίζουμε… Είχαμε συμφωνήσει τα ίδια τότε με τον Τζεντιλόνι, να ψαρεύουν οι Ιταλοί στα 6-12 μίλια και να έχουν επήρεια τα νησιά.

Ο Κοτζιάς είπε τότε ότι θα δεχθούμε κριτική από την αντιπολίτευση. Τώρα εμείς δίνουμε έγκριση… Υπάρχει μία σοβαρή διαφορά με το 2016: τότε δεν υπήρχε το τουρκολυβικό σύμφωνο… Η συμφωνία κλείνει με συμβιβασμούς όχι τραγικούς. Θα μπορούσε και με την Αλβανία να κλείσει η συμφωνία».

Κοτζιάς: «Δεν αληθεύουν όσα είπε ο Τσίπρας»

«Επί δύο χρόνια κάναμε συστηματική δουλειά για τη συμφωνία και η Κυβέρνηση φοβήθηκε και δεν προχώρησε», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Με την ΑΟΖ δεν επεκτείνεται η Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει καταλάβει ακόμη τη διαφορά», συμπλήρωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Σύμφωνα με όσα είπε στο Open ο πρώην υπουργός Εξωτερικών «στον συμβιβασμό δίνεις και παίρνεις, η Ιταλία παίρνει περισσότερα από μας».

Ο Νίκος Κοτζιάς όμως απάντησε και στα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν αληθεύει αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας. Πολύ λυπάμαι. Καταφεύγει συχνά σε μισές αλήθειες. Δεν είπα δεν το κάνουμε. Είπα θα κάνουμε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αφού κλείσουμε τους κόλπους».