Άδωνις Γεωργιάδης: «Καμία σκέψη για άρση μονιμότητας σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις»

479
Άδωνις Γεωργιάδης: «Καμία σκέψη για άρση μονιμότητας σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις»

«Η ΔΕΗ ήταν υποχρεωμένη να πουλά ρεύμα στους ανταγωνιστές της κάτω από το κόστος. Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ χάρισε στους ανταγωνιστές της 600 εκατομμύρια ευρώ, το φαντάζεστε;».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι αυτό που έκανε η Kυβέρνηση Τσίπρα το σταμάτησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ακόμα ότι το μοντέλο ΔΕΗ με άρση μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους δεν αφορά άλλες ΔΕΚΟ.

«Η ΔΕΗ δρα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Για αυτό ελήφθη αυτή η απόφαση. Δεν υπάρχει σκέψη για άλλη Επιχείρηση, διότι για παράδειγμα η ΕΥΔΑΠ είναι μονοπώλιο», ανέφερε ακόμα ο υπουργός.

Σχετικά με τις χρεώσεις των τραπεζών ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε και νέο γύρο μειώσεων το επόμενο διάστημα και υπενθύμισε ότι ο νόμος για τις προμήθειες των τραπεζών ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2018 από την Κυβέρνηση Τσίπρα.

«Ο Tσίπρας διαστρέβλωσε τον Πέτσα»

«Όποιος παρακολούθησε τι έλεγε ο κ. Πέτσας στην Βουλή καταλαβαίνει πολύ καλά πως ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να διαστρεβλώσει και να παρουσιάσει εντελώς ανάποδα την δήλωση ενός στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και το έκανε κατά την γνώμη μου με ένα τρόπο εθνικά επιζήμιο την ίδια στιγμή που ο Τσαβούσογλου κατηγορούσε ότι η Ελλάδα πνίγει επί σκοπού ανθρώπους στο Αιγαίο, πράγμα που είναι απολύτως ψέμα και ποτέ η Ελλάδα επί καμιάς Κυβερνήσεως δεν θα επέτρεπε να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.