Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Παππάς μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος για απιστία

231

«Προκάλεσα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, να διαψεύσει την καταγγελία του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά δεν το έκανε», δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1» ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να πει ο κ. Παππάς, ποτέ δεν έχω πάει το σπίτι του κ. Μαρινάκη αυτά είναι ψέματα ούτε στο γραφείο του. Ο κ. Παππάς αν και μονίμως μου απαντάει στο Twitter έχουμε συχνή επικοινωνία για τη συγκεκριμένη περίπτωση, από χθες έχει πλήρη σιγή ασυρμάτου. Άρα συνάγει το συμπέρασμα κάθε λογικός άνθρωπος ότι κάτι άλλο συμβαίνει», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακόμα, σημείωσε πως εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς τότε όλη αυτή η ιστορία καθιστά τον Νίκο Παππά κατηγορούμενο σε απιστία κατά του Δημοσίου:

«Όσο αργεί η διάψευση τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το γεγονός να είναι αληθές, όλη αυτή η ιστορία καθιστά τον υπουργό κ. Παππά συνένοχο σε απιστία κατά του δημοσίου, σε απόπειρα απάτης κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Ο νόμος του κ. Παππά προέβλεπε ότι όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να έχουν οικονομική ευρωστία και αυτοτέλεια και ίδια κεφάλαια εάν υποτεθεί ότι ο κ. Παππάς γνώριζε ότι ένας από όλους που είχαν πάρει άδεια- στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Καλογρίτσας- δεν είχε την αναγκαία οικονομική επιφάνεια και έπαιζε ο ίδιος το ρόλο του μεσολαβητή για να του βρει τα λεφτά, είχε παραβιάσει ο Νίκος Παππάς το νόμο του Παππά και τον είχε παραβιάσει με σκοπό να εξαπατήσει το ελληνικό Δημόσιο, διότι το ελληνικό δημόσιο προϋπέθετε ότι αυτός που θα ερχόταν θα είχε την οικονομική αυτοτέλεια, ενώ ο κ. Παππάς γνώριζε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε την οικονομική αυτοτέλεια για αυτό και ζητούσε δανεικά. Δεν είναι κακουργηματάκι είναι κακουργηματάρα γιατί είναι κατά του Δημοσίου η απόπειρα απάτης και έχει ισόβια. Δεν είναι δηλαδή ζήτημα μόνο διαπλοκής έχει και ποινική διάσταση αυτό».