Άγρια κόντρα Δένδια - Κοτζιά για την επιχείρηση «Αστραπή»

476
Άγρια κόντρα Δένδια - Κοτζιά

Άγρια κόντρα μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Νίκου Κοτζιά ξέσπασε με αφορμή το δημοσίευμα της Nordic Monitor, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε συμφωνία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον -τότε ομόλογο του- Νίκο Κοτζιά για τη στρατιωτική επιχείρηση «Αστραπή», προκειμένου η Τουρκία να πάρει πίσω τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα.

Κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ανέφεραν το μεσημέρι: «H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη Κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor. H σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δε διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται. Γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Επειδή στελέχη Νέας Δημοκρατίας ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρίς ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πιστή στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».

O πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε, προηγουμένως, διαψεύσει με ανάρτησή του στο twitter το δημοσίευμα του Nordic Monitor.

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; Που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό», ανέφερε ακόμα ο Νίκος Κοτζιάς.