Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή (Video)

420
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά στη Βουλή

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Παππά για το ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύφθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο εμφανίζει τον πρώην υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παραθεσμικές δραστηριότητες από τις οποίες έβγαζε «πολλά λεφτά».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «το Ειδικό Δικαστήριο πλησιάζει. Θα δούμε και για ποιους».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά είπε: “ωραίες οι δηλώσεις στις κάμερες κύριε Παππά αλλά εκεί δεν υπάρχει αντίλογος. Τι είπατε στα φρικώδη που ακούσαμε σήμερα. Ο κόσμος πατάει στα site κ. Παππά και ακούει την φωνούλα σας να μιλάτε με οικειότητα με τον Μιωνή. Σας ακούει να λέτε απίστευτα πράγματα. Ότι κάποιοι της δικής σας Kυβέρνησης έβγαζαν πολλά λεφτά. Και τι απαντάτε σήμερα;

Ότι η συνομιλία είναι προϊόν συρραφής. Υποθέτω θα πάτε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και αυτές θα κρίνουν αν έχουν υποστεί αλλοίωση. Το δεύτερο που λέτε είναι πως το ηχητικό είναι προϊόν παράνομης υποκλοπής. Δεν μου λέτε; Όταν ο Μπαλτάκος γράφηκε σε βίντεο από τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη και εκδιώχθηκε σε 25 δεύτερα ετέθη από κανένα στην Νέας Δημοκρατίας ζήτημα παράνομης καταγραφής;

Αυτό που μας νοιάζει είναι αν είναι παράνομη η καταγραφή ή ότι ο Παπαγγελόπουλος τα έπαιρνε” και πρόσθεσε “η εικόνα που βγαίνει από το ηχητικό είναι εικόνα παρακράτους και σήψης. Είπατε κ. Παππά το αμίμητο. Καλέσατε τον κ. Σαμαρά να απαντήσει περί δήθεν υποθέσεως για μίζα 2,6 εκατομμύρια ευρώ που καταγγέλλει μία μάρτυρας. Μήπως όμως η υπόθεση αυτή αρχειοθετήθηκε από την κυρία Τουλουπάκη επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βρήκε κανένα στοιχείο;

Για να είμαι ειλικρινής κ. Παππά δεν σας περίμενα σήμερα στην Βουλή. Με εντυπωσιάζει που ήρθατε και γελάτε. Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ”.

Τζανακόπουλος: Σε ψάχνει η Τουλουπάκη

Γεωργιάδης: Βεβαίως και με ψάχνει η κυρία Τουλουπάκη που εσείς διορίσατε. Το ότι με ψάχνει θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνετε ότι δεν σημαίνει κατηγορία. Και εσείς κ. Τζανακόπουλε γνωρίζετε ότι με ψάχνει. Εσείς πήγατε εξωδίκως στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθείτε. Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τίποτα. Πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Το Ειδικό Δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε και για ποιους;.

“Αν ο διάλογος που ακούμε είναι πραγματικός πρέπει κ. Παππά να απαντήστε τι εννοούσατε ότι κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά. Ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε ατζέντα κόντρα στην ατζέντα του μαγαζιού; Η αντίληψή σας για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι είναι μαγαζί;

Να απαντήσετε και να μάθουμε όλοι τι ακριβώς έκανε ο Παπαγγελόπουλος; Ο Μιωνής λέει ότι δεν είχατε εμπλοκή αλλά ξέρατε ότι κάποιοι έκαναν δουλίτσες. Δεν έπρεπε λοιπόν να κάνετε κάτι;» συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας ο Νίκος Παππάς είπε ότι «αντιλαμβάνομαι την θέση σας. Είστε ελεγχόμενος για την Novartis και έχει καταρρεύσει η υπόθεση της σκευωρίας. Ο Μιωνής με κατέγραφε και εμείς είμαστε παρακράτος; Και τι λέει ο καψερός; Ότι ο Παπασταύρου είναι κολλητός της Μαρέβας και δεν πρόκειται να καταθέσει εναντίον της.

Και έρχεται την ημέρα που υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία για χρηματοδότηση 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μου ζήτησε να διοριστεί πρόξενος της Ελλάδας στο Ισραήλ ο Σάμπυ Μιωνής. Πατάει τα κορδόνια του ο άνθρωπος. Και εσείς μαζί του. Κάτι ήξερε και αυτός και ο κολλητός του που είναι αδελφικός φίλος της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

Για τις δουλειές μιλούσα ευθαρσώς – εκεί είναι η αλλοίωση – για τις δουλειές που έκανε από τότε ο Μιωνής και ο Παπασταύρου και ο Σαμαράς.

Μεσολάβησε ο Σαμαράς. Τι έγινε ο Σαμαράς και δεν έρχεται να μιλήσει; Φοβάται; Δεν του έχετε μεταλαμπαδεύσει το πολιτικό θάρρος;

Που είναι τόσες μέρες; Ακούγεται το όνομά του. Να έρθει να μας πει για τις μεσολαβήσεις. Επαναλαμβάνω ότι αυτή η δήθεν αποκάλυψη γίνεται τις ημέρες που αποκαλύπτεται ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας περί σκευωρίας είναι συνδικαιούχος με τον σύζυγό της σε τραπεζικό λογαριασμό και ο σύζυγός της ζημίωσε με 1,7 εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο. Και ήρθε την ώρα που έρχονται πληροφορίες για 2,6 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό Παπασταύρου”.

Ανταπαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε “Εγώ αν ήμουν στην θέση σας και είχα ζητήσει από κάποιον να καταθέσει εναντίον της συζύγου του πολιτικού μου αντιπάλου θα ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι μου. Στοχοποιήσατε την Μαρέβα βάλατε λιτούς και δεμένους για να την πλήξετε και να πλήξετε τον κ. Μητσοτάκη. Αποτύχατε

Ωραίες οι θεωρίες και πως από την σουπιά πετάτε την μελάνη. Το μόνο που έχουμε για μεσολάβηση είναι ο Παππάς για να πάρει τα λεφτά ο Φιλιππάκης. Να μείνουμε στο τι κάνατε εσείς και τις μεσολαβήσεις που κάνατε και τα λεφτά που ζητούσατε. Αυτά θέλει να μάθει ο κόσμος.

Το αν έχει πολιτικό θάρρος ο Σαμαράς δεν θα το κρίνετε εσείς. Το έχει κρίνει ο λαός που τον τίμησε με όλα τα αξιώματα. Θα τον κρίνει και η φράση του ότι θα σας πάει μέχρι τέλους και σας πάει

Μιλάτε για παρακράτος επειδή σας έγραφε. Το δημοσίευμα των "Παραπολιτικών" τα ακούσατε που η ΕΥΠ κατέγραφε τον κ. Καμμένο και την σύζυγό του;

Σήμερα είστε βαριά εκτεθειμένος στον Ελληνικό λαό. Αυτά που ακούγονται να λέγονται σε έναν επιχειρηματία από υπουργό για άλλον υπουργό είναι αδιανόητα πράγματα. Όσον αφορά την φοβερή καταγγελία από το κείμενο η μάρτυρας λέει “μου φαίνεται ότι”.

Αυτή την καταγγελία η Τουλουπάκη την έβαλε επί ΣΥΡΙΖΑ στο αρχείο. Από την όλη ιστορία αυτό που μένει είναι ότι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργεία οι υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ κάνανε δουλίτσες με επιχειρηματίες. Αυτό είναι το άσχημο. Αυτά ακούει ο λαός. Δεν μπορείτε να τα αρνηθείτε».

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά στη Βουλή