Άγρια κόντρα Λοβέρδου - Βούτση στη Βουλή για τις προσλήψεις

222
Βουλή: Άγρια κόντρα Λοβέρδου - Βούτση

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Βούτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την αλλαγή του οργανογράμματος του Ιδρύματος τoυ Κοινοβουλίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΔΗΣΥ ζήτησε να μην ψηφιστούν σήμερα οι αλλαγές, προκειμένου αύριο, Τρίτη που συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο να ενημερωθούν τα μέλη του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπαινίχθηκε ότι οι παρεμβάσεις Βούτση οδηγούν στην απώλεια της διοίκησης από το Δ.Σ.

«Να είστε πρόεδρος όλων των Ελλήνων και όχι του κόμματος σας μόνο. Επιπλέον 400 υπαλλήλους έχει η Βουλή επί της προεδρίας σας», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Νίκο Βούτση να τινάζεται από το έδρανό του: «Είστε θρασύς να το ξέρετε. Είστε ψεύτης», είπε με τον Λοβέρδο να απαντά σημειώνοντας: «Δεν σας έχω ξαναδεί έτσι. Θα τα ακούσετε αυτά λέξη προς λέξη και αύριο στη συνεδρίαση του ιδρύματος».

Λίγο αργότερα ο Νίκος Βούτσης πήρε τον λόγο, εξηγώντας ότι λυπάται για την ένταση που υπήρξε, ενώ έδωσε εξηγήσεις. «Για πρώτη φορά στον κανονισμό ορίζεται ότι το ίδρυμα διοικείται από το διοικητικό του συμβούλιο. Για πρώτη φορά μπήκε στον κανονισμό και  ενισχύεται.

Δεν υπήρχε οργανόγραμμα του ιδρύματος. Δηλαδή οροφή για υπαλλήλους της βουλής δεν υπήρχε. Λέμε τώρα ότι ως οργανόγραμμα θα προβλέπονται 55 θέσεις. Όταν δεν υπήρχε οργανόγραμμα μπορούσαν να προσλαμβάνονται όσοι ήθελαν», απάντησε ο Νίκος Βούτσης.

Σχετικά με την αύξηση του προσωπικού, ο Πρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε ότι προσλήφθηκαν 50 καθαριστές και καθαρίστριες με συμβάσεις που προηγουμένως εργάζονταν στους εργολάβους που είχαν σύμβαση με τη Βουλή.

«Συνολικά έγιναν 40 με 50 προσλήψεις μόνο με συμβάσεις και ουδείς μόνιμος.  Και η αμοιβή τους γίνεται  με τον ίδιο προϋπολογισμό. Τι σχέση έχει αυτό με την φασαρία περί νέων προσλήψεων», αναρωτήθηκε.