Άγριος καβγάς Κουίκ - Τριανταφυλλίδη στη Βουλή (Video, διάλογος)

78

Άγριος καβγάς μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, σημειώθηκε στη Βουλή.

Ο καβγάς έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, με τον Τέρενς Κοϋικ και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, να τσακώνονται, επειδή ο υφυπουργός Εξωτερικών βιαζόταν να φύγει!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υφυπουργός άρχισε να διαμαρτύρεται διότι η συνεδρίαση κράτησε λίγο παραπάνω, απ’ ότι είχε προγραμματίσει. Μετά την ομιλία του οι βουλευτές προχώρησαν σε ερωτήσεις - τοποθετήσεις, οι οποίες θεωρήθηκαν από τον υφυπουργό Εξωτερικών… μακρόσυρτες.

Έτσι απευθυνόμενος προς τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και γυρνώντας την πλάτη του στο Σώμα τόνισε ότι του είχε περιγραφεί ένα πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης αντίτεινε ότι τον είχε ενημερώσει εγγράφως για την συνεδρίαση αλλά διέψευσε ότι είχαν μιλήσει τηλεφωνικά.

Σε αυτό το τηλεφώνημα, σύμφωνα με τον Τέρενς Κοϋικ, ο πρόεδρος της Επιτροπής του είχε πει ότι σε 15 λεπτά «θα έχουμε τελειώσει»!

ΚΟΥΙΚ: Με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε έλα να μιλήσεις 15 λεπτά, να απαντήσεις και σε πέντε ερωτήσεις και να φύγεις.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Γραπτή πρόσκληση σας απέστειλα.

ΚΟΥΙΚ (κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο στο χέρι): Δεν με πήρατε τηλέφωνο;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Καθίστε κάτω. Γιατί εκνευρίζεστε κύριε Κουίκ; Γυρίσατε την πλάτη σας στο Σώμα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο

ΚΟΥΙΚ: Θίξατε την τιμή μου. Με πήρατε τηλέφωνο. Μου είπατε ότι θα μιλήσεις 15 λεπτά. Με βάση αυτό κανόνισα το πρόγραμμά μου. Έχω τον Γερμανό Πρόεδρο εδώ. Έχω κι άλλες δουλειές. Τι να κάνω; Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να παραμείνω.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κύριε Κουίκ, έχω εκπλαγεί από τον τρόπο που επιτίθεστε στον Πρόεδρο.

ΚΟΥΙΚ: Κι εσείς αρνείστε την εντιμότητά μου όσον αφορά στον διάλογο που κάναμε. Για μένα το θέμα είναι ηθικό. Διαψεύδει τηλεφωνική μας συνομιλία και εγώ δεν έχω μάθει να με διαψεύδουν.