Αγρότισσα σε Θεοδωράκη: Δεν λες σε αυτόν τον Τσίπρα ότι περιμένω τρία χρόνια τη σύνταξη (βίντεο)

87

Μία απρόσμενη συνάντηση είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στα ορεινά της Καλαμάτας, περνώντας με το βαν που κάνει περιοδεία το Ποτάμι, για τις ευρωεκλογές.

Συναντώντας μια γυναίκα, που κρατούσε ένα τσεκούρι και ένα πριόνι, πηγαίνοντας να ξεχορταριάσει τον μικρό ελαιώνα της, σταμάτησε να της μιλήσει.

«Ποτάμι; Εσύ είσαι; Πώς έφτασες εδώ πάνω;», του είπε η κυρία Φρειδερίκη μόλις διάβασε την επιγραφή στο βαν. Αλλά μια άλλη ατάκα της ήταν εκείνη που τον αιφνιδίασε.

«Αυτόν τον Τσίπρα, δεν του λες, τη σύνταξη πότε θα μου τη δώσει;», ρώτησε η γυναίκα τον Σταύρο Θεοδωράκη και συμπλήρωσε:

«Είμαι 70 χρονών, έχω κάνει τα χαρτιά μου από τα 67 και σύνταξη δεν έχω πάρει. Ακόμη περιμένω», συμπλήρωσε, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού της είπε «Θα του το πω».

Η κυρία Φρειδερίκη στην Κάτω Βέργα

Ζαλισμένος από τις στροφές στις πλαγιές του Καλαθιού, στα ορεινά της Καλαμάτας, η κυρία Φρειδερίκη μου φάνηκε σαν ηρωίδα άλλης εποχής. Με το τσεκούρι στο ένα χέρι και το πριόνι στο άλλο, πήγαινε να ξεχορτάριασει το μικρό της ελαιώνα. Σταμάτησα για να την περιεργαστώ και εκείνη διάβασε την πλαϊνή επιγραφή στο βαν. "Ποτάμι"! "Ποτάμι;" αναρωτήθηκε δυνατά ξανά. "Εσύ είσαι; Πως έφτασες εδώ πάνω;". Τα υπόλοιπα στο βίντεο.

Posted by Σταύρος Θεοδωράκης on Saturday, 6 April 2019