Αιφνιδιαστική συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου στο Μάξιμου - Γιατί "τρίζει" ο κυβερνητικός συνασπισμός

144

Την έντονη φημολογία πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επιχειρούν να διαψεύσουν οι δύο πλευρές.

Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε έκτακτη και αιφνιδιαστική συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου νωρίς το απόγευμα στο Μαξίμου, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές φέρεται να “γεφύρωσε” τις όποιες διαφορές μεταξύ των δύο ανδρών.

Όπως εκτιμούν πάντως πολιτικοί παράγοντες, η κρίση στις σχέσεις των δύο εταίρων αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα και ειδικά στην περίπτωση που επικρατήσει το "ΝΑΙ" στο Δημοψήφισμα των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ίδιοι παράγοντες, παράλληλα, υπογραμμίζουν πως το πιο σοβαρό θέμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι πως ο Πάνος Καμμένος αδυνατεί πλέον να ελέγξει τις αντίρροπες δυνάμεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύθραυστη πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

Δείτε τώρα τι μεταδίδει το κρατικό ΑΠΕ για τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου:

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμήν αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

Γιατί το Μαξίμου δημοσιοποίησε τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου

Η δημοσιοποίηση της συνάντησης δείχνει μια επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, ενώ η προς τα έξω ενημέρωση μέσω κύκλων του Μαξίμου επιβεβαιώνει όσα έχουν ξαναειπωθεί περί «θεσμικής θωράκισης του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής» και πως χρειάζεται «ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας».

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, ανέφερε σήμερα ότι ο κ. Κοτζιάς οφείλει και στους ΑΝΕΛ την υπουργική καρέκλα του, ενώ σημείωσε πως οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από άλλα κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές, δημιουργούν προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία.

Κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών αντέδρασαν, σχολιάζοντας ότι «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».