Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές της Πάτρας

161
Αιματηρή συμπλοκή ξέσπασε στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου.

Αιματηρή συμπλοκή ξέσπασε στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου.

Πρωταγωνιστές της συμπλοκής ήταν δύο Έλληνες κρατούμενοι. Ο ένας σωριάστηκε αιμόφυρτος με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Όμως, δεν θέλησε την ποινική δίωξη του δράστη.

Η αιτία του αιματηρού επεισοδίου ήταν οι διαφορές μεταξύ των δύο κρατουμένων, ηλικίας 46 και 30 χρόνων. Ο 30χρονος επιτέθηκε στον 46χρονο κρατώντας ένα αυτοσχέδιο σουβλί, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο λαιμό, αλλά πιο σοβαρά στην κοιλιά και στο μηρό.

Το θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου παραμένει για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, αλλά δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 30χρονου.

Πάντως, σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Στις φυλακές διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η συμπλοκή.

Τραυματισμός και στις φυλακές Ηρακλείου

Συμπλοκή ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου και στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού.

Η συμπλοκή σταμάτησε με επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ ένας 45χρονος Ιρακινός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να του γίνουν ράμματα.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στο κελί Πακιστανών κρατουμένων ποσότητα μούστου περίπου 30 λίτρων, η οποία κατασχέθηκε.