Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση Folli-Follie

237
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, για την υπόθεση της Folli Follie αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, για την υπόθεση της Folli-Follie αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 183 βουλευτές ενώ 23 καταψήφισαν.

Συνολικά ψήφισαν 206 βουλευτές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απέχει από την διαδικασία διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο που διεξάγονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Αραχωβίτης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης κάλεσαν τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να καταψηφίσουν το αίτημα άρσης ασυλίας ως αβάσιμο.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ανέφερε: «Αγνοώ τις δήθεν αξιόποινες πράξεις. Η Δικαιοσύνη δεν τις προσδιορίζει. Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα υπαλλήλου ασφαλείας προς τα αφεντικά του στο οποίο αναφέρει ότι εγώ και ακόμα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε τον όμιλο. Κανένα άλλο στοιχείο.

Ένα email υπαλλήλου ασφάλειας και όχι διευθυντή μπορεί να στηρίξει τέτοια κατηγορία; Όταν μάλιστα το ίδιο στέλεχος παραδέχθηκε ότι πωλούσε εκδούλευση στα αφεντικά του;».

Ακόμα, ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο έλεγχος για επιβλήθηκε πρόστιμο στην εταιρεία.

«Η δικαστική διερεύνηση θα συμβάλει μόνο στην διατήρηση του νοσηρού κλίματος εις βάρος της βουλευτικής μου ιδιότητας και του ονόματός μου καθώς ούτε ίχνος εμπλοκής μου υπάρχει», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ανέφερε:

«Κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής πρότεινα να αποσταλεί ξανά στον εισαγγελέα η δικογραφία και αν από την έρευνα προκύψει εμπλοκή του ονόματος του βουλευτή να μας το ξαναστείλει. Δεν έτυχε αποδοχής η πρότασή μας.

Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο η προσπάθεια κάποιου να συκοφαντήσει κάποιους και στην επιτροπή τοποθετηθήκαμε με «παρών» με την έννοια επιφύλαξης για να δούμε όλοι τα πραγματικά δεδομένα.

Εξηγώ ότι το όποιο «ναι» από συναδέλφους σήμερα εδράζεται στο τυπικό της διαδικασίας και όχι στην ουσία της υπόθεσης για την οποία σας εξήγησα ποια είναι η άποψή μου».