Αήθης επίθεση Τσίπρα σε Παπαδήμο, Μητσοτάκη

34

Σε νέα αήθη επίθεση τόσο κατά του Λουκά Παπαδήμου που έγινε πρωθυπουργός το 2011 αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα περί αποστασίας, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Δείχνοντας ότι κεντρική επιλογή του είναι να αμύνεται επιτιθέμενος και με συκοφαντίες κατά των αντιπάλων του.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις κατηγορίες περί κυβέρνησης – κουρελού απάντησε:

Να σας θυμίσω τι είναι κυβέρνηση κουρελού; Η κυβέρνηση που συγκρατήσανε το 2011, οι για 40 χρόνια εχθροί, που σε ένα βράδυ έγιναν φίλοι, διορίζοντας πρωθυπουργό έναν μη εκλεγμένο τεχνοκράτη αλλά όχι πολιτικό, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση.

Μιλάτε όμως και για αποστάτες.

Εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεχτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο κ. Μητσοτάκη. Γιατί ιστορικά ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί για να περιγράψει τη κίνηση βουλευτών που στηρίζουν τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποχωρήσουν από αυτήν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αντιπάλων της κυβέρνησης.

Και όχι το αντίθετο. Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν».

Πολύ εύκολα ο πρωθυπουργός κάνει το άσπρο – μαύρο, ξεχνώντας ότι το 2011 η κυβέρνηση Παπαδήμου συγκροτήθηκε γιατί η χώρα ήταν στα όρια της χρεοκοπίας. Και συγκροτήθηκε λόγω της αδυναμίας του εκλεγμένου και με ισχυρή πλειοψηφία πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.

Και στοχοποιεί τον «διορισμένο» όπως λέει κ. Παπαδήμο ξεχνώντας ότι διορισμένοι ήταν κι άλλοι πρωθυπουργοί σε άλλες εποχές κρίσιμες για τη χώρα (Ζολώτας, Τζανετάκης) στις οποίες συμμετείχε και ο Συνασπισμός.

Και εγκαλεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ήταν 40 χρόνια εχθροί αλλά συμφώνησαν να συγκυβερνήσουν. Αλλά παραβλέπει το γεγονός ότι ο ίδιος συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, ομοφοβική, ψεκασμένη παράταξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που μάλιστα την αποθέωσε από το βήμα της Βουλής.

Κι από την άλλη η επίθεση στην οικογένεια του κ. Μητσοτάκη και ειδικά στον πατέρα του γίνεται ενώ ο ίδιος ξεχνά τι έλεγε περί αποστατών.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τόνιζε ότι: «Αποστασία σημαίνει ότι κάποιοι βουλευτές που είναι στα κόμματα τους θα κάνουν διαφορετικά από ό,τι λέει το κόμμα τους». Ο,,τι κάνουν δηλαδή βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνησή του.

Ξέχασε εκείνη την ανάλυση του όρου τώρα που είναι αναγκασμένος να στηριχθεί σε «δανειζόμενους» από άλλα κόμματα βουλευτές; Είναι αποστασία ή όχι ότι φεύγουν βουλευτές από άλλα κόμματα και από την κεντρική γραμμή και πηγαίνουν να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του;