Αίτημα της Ελλάδας για έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

340
Ο Δένδιας κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στο ΥΠΕΞ

Επιστολή απέστειλε υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας την σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

Η επιστολή απεστάλη το Σάββατο σε συνέχεια της σχετικής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σήμερα, ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες σήμερα με τους ομολόγους του της προεδρεύσουσας Κροατίας, της Σλοβακίας και της Εσθονίας, καθώς και νεότερες επικοινωνίες με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Βουλγαρίας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις της απόφασης της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη, παραβιάζοντας τις προβλέψεις της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.- Τουρκίας.

Ακολούθησε και νέα επικοινωνία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ με τον οποίον είχαν αναπτύξει το ζήτημα και κατά την προχθεσινή συνάντησή τους.

Ακόμα, σημειώνεται ότι την Παρασκευή εκκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας χθες και προχθές είχε επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας