Αιχμές Γεννηματά κατά Κυβέρνησης για μετανάστευση, παρεμπόριο και εγκληματικότητα

141

Η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, η μετανάστευση, η πανδημία, η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία και οι μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες τους στην Αθήνα ήταν τα θέματα που συζήτησαν σε διαδικτυακή συζήτηση η Φώφη Γεννηματά με φορείς και στελέχη του ΚΙΝΑΛ από την Α΄ Αθηνών.

«Εκτός ορίων και ελέγχου η μετανάστευση, παρεμπόριο, εγκατάλειψη υποδομών, αυξημένη εγκληματικότητα, έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών. Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα «βιτρίνας», όπου πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμα, επεσήμανε τις σωστές παρεμβάσεις της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου που συνέβαλε με τις προτάσεις του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί.

Για τα αυξημένα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας πρότεινε να συγκροτηθούν οργανωμένες μονάδες για να καταγράφονται τα κρούσματα, να ιχνηλατούνται και πάνω από όλα να προωθείται ο εμβολιασμός. «Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με αυτό», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενώ παράλληλα τόνισε ότι το μεταναστευτικό αποτελεί κομβικό και καθοριστικό ζήτημα αφού «το κέντρο της Αθήνας γκετοποιείται».

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην αυξανόμενη εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά σημείωσε ότι συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν στις γειτονιές: Κολωνός, Σεπόλια, Άγιος Παύλος, Πλατεία Αμερικής, Πλατεία Βικτωρίας, είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών.

«Δεν αρκούν οι περιπολίες ή οι περιστασιακές έφοδοι στις γειτονιές αυτές. Είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της Αθήνας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών».

«Οι πολίτες της Α' Αθήνας είναι φοβισμένοι και oργισμένοι. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να δημιουργηθεί ευνοϊκό έδαφος για τον λαϊκισμό, τον ρατσισμό, τη βία. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες, παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της Αθήνας.

Εμείς δημιουργούμε μια task force γι αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Φώφη Γεννηματά για το Ταμείο Ανάκαμψης όπου τόνισε πως λείπει ο κύριος στόχος για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου χώρας.

«Στόχος δικός μας είναι μια νέα αντίληψη για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας. Στόχος μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα». Ανάπτυξη με κοινωνική προστασία», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης, τόνισε: «Ο ένας είναι ο δρόμος της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί το περίφημο «Green Deal» σε άλλο ένα, απαρχαιωμένο οικονομικό deal, πελατειασμού και συντήρησης. Δεν θα ξεπεράσουμε τη διπλή κρίση με συντηρητικές πολιτικές που μας πάνε δεκαετίες πίσω. Ο άλλος είναι ο δικός μας δρόμος του Κινήματος Αλλαγής.

Το δικό μας αφήγημα έχει στο κέντρο ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που δημιουργεί παραγωγή με προστιθέμενη αξία και εξαγωγές, αντιμετωπίζει τις ανισότητες και εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση.

Σας καλούμε να συγκροτήσουμε στη βάση αυτή μια νέα Εθνική Παραγωγική Συμμαχία που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν και θα κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή στην Ελλάδα».