Αιχμές Γεννηματά κατά Μητσοτάκη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον κορωνοϊό

293
Αιχμές Γεννηματά κατά Μητσοτάκη

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, άφησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Είναι ώρα επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την αντιμετώπιση της απειλής της πανδημίας που διευρύνεται και να σταματήσουν τις παλινωδίες, τις αστοχίες, και τις απαράδεκτες λογικές της μεταφοράς ευθυνών στους πολίτες», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της.

«Όμως ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι θεωρεί πρωτεύον ζήτημα για το υπουργείο Υγείας όχι την αντιμετώπιση της πανδημίας, για την οποία δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά το ποιος έχει τις αρμοδιότητες για τους διορισμούς και τις προσλήψεις. Γι’ αυτό και τις αφαιρεί από τον υπουργό, προκειμένου η «Μαξίμου Α.Ε.» να κάνει ακόμη πιο εύκολα τα ρουσφέτια της», προσθέτει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Ιδιαίτερα για τα σχολεία δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει η Κυβέρνηση μόνο την ημερομηνία έναρξης της σχολικής περιόδου. Οφείλει τώρα να παρουσιάσει τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για την προστασία της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και φυσικά των εκπαιδευτικών», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.