Αιχμές Γεννηματά κατά της Κυβέρνησης για τη Σύνοδο Κορυφής

83
Αιχμές Γεννηματά κατά της Κυβέρνησης για τη Σύνοδο Κορυφής

Νέες αιχμές κατά της Κυβέρνησης αφήνει η Φώφη Γεννηματά για τα αποτελέσματα της χθεσινής πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Την ώρα της αλήθειας η Kυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη. Στο χθεσινό ευρωπαϊκό συμβούλιο δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Η ελληνική Kυβέρνηση συμφώνησε να ξεκινήσει θετική ατζέντα με την Τουρκία, χωρίς να εξασφαλίσει καμία συγκεκριμένη δέσμευση», υποστηρίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη. Στο χθεσινό ευρωπαϊκό συμβούλιο δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα.

Συμφώνησε να ξεκινήσει θετική ατζέντα με την Τουρκία, χωρίς να εξασφαλίσει καμία συγκεκριμένη δέσμευση της, παρά αρκέστηκε σε αόριστες αναφορές για το μέλλον.

Δεν διεκδίκησε και δεν πέτυχε ρυθμίσεις που θα προέβλεπαν ότι η υλοποίηση της θετικής ατζέντας συνεπάγεται ότι η Τουρκία:

-εγκαταλείπει το casus belli

-θα προσχωρήσει στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου

-θα σέβεται πλήρως την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκαταλείποντας τις απαράδεκτες θεωρίες για «γκρίζες ζώνες»

- θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες στο εσωτερικό της

-θα δέχεται « επιστροφές» μεταναστών απ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο από τα νησιά με αναθεώρηση της σχετικής δήλωσης Ε.Ε.- Τουρκίας παράλληλα με τη νέα χρηματοδότηση».