Αιχμές ΚΙΝΑΛ κατά Κυβέρνησης για τις δομές ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

83

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης αφήνει το Κίνημα Αλλαγής για τις δομές ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

«Χτες, ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσε πως έλυσε το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Θα θέλαμε να είναι αλήθεια. Ότι βήματα και αν έγιναν, αυτονόητα βήματα, καλώς έγιναν. Όμως απέχει πολύ από την αλήθεια να πει κάποιος ότι λύθηκε το θέμα», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

«Ίσως, οι αρμόδιοι να μην έχουν ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ίσως να γνωρίζει την αλήθεια και να τη θυσιάζει στο βωμό των επικοινωνιακών, μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Το συνηθίζει», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

«Ας γνωρίζει λοιπόν η ελληνική κοινωνία, αφού το κρύβει η κυβέρνηση, πως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης των ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων τελείωσε με το τέλος του 2020 και δεν συνεχίζεται μέχρι τώρα», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Οι εργαζόμενοι στις δομές βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και τα ασυνόδευτα ανήλικα σε επισφαλή θέση για ακόμα μια φορά. Εφόσον ο πρωθυπουργός δημοσίως, για δεύτερη φορά, ανέλαβε την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα ας το κάνει με ειλικρίνεια. Τα προβλήματα λύνονται με βιώσιμο σχεδιασμό, δουλειά και όχι πολλά λόγια», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.