Αιχμές Κουτσούμπα κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

43
Αιχμές Κουτσούμπα κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Όλες οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος που έχουν γίνει και γίνονται έχουν στόχο την υπηρέτηση της ανάγκης του αστικού συστήματος», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Ταυτίζεστε παρά τις διαφοροποιήσεις και θέλετε αντιλαϊκές κυβερνήσεις ακόμα και μειοψηφίας και να υλοποιείται ο σκοπός χωρίς εμπόδια και παρεμβολες. Πλασάρετε τις προτάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σαν έρχονται σε σύγκρουση με το παλιό, ακόμα και εκείνες που λέτε ως αντιφιλελευθερες, δεν είναι όσο λέτε», ανέφερε ακόμα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Εμείς και σε αυτή τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη μερική τροποποίηση άρθρων για τα εργασιακά και καταθέσαμε προτάσεις τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και για το δικαίωμα της απεργίας. Ένας βασικός άξονας των προτάσεων μας, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, είναι στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας για τα οποία δεν τολμάτε εσείς της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αγγίζετε, και αφορά το 26 και 27 των άρθρων του Συντάγματος», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσουμπας.

«Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε ζήτημα της Βουλής και αποφάσεων από το λαό και εδώ καταθέσαμε αναλυτικές προτάσεις, είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε: επειδή η υποκρισία σας περισσεύει τι απέγιναν οι προβλέψεις του Συντάγματος που αφορούσαν τις εκπρόθεσμες τροπολογίες και τα κατεπείγοντα νομοσχέδια, για όλα τα παραβιάζετε με διάφορα προσχήματα. Έτσι κυβερνήσατε με φαστ τρακ διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δεν πρέπει να συγκεντρωθεί το 180 που θα επιτρέψει τελικά στην επόμενη κυβέρνηση να αλλάξει σημαντικές διατάξεις, διότι, όπως είπε, δε σας έχουμε μία εμπιστοσύνη γιατί, όλοι σας παρά τις διαφορές σας, υπηρετείτε τα μεγάλα συμφέροντα και δεν θα σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη για το τι θα αλλάξετε στην επόμενη Βουλή.