Αιχμές Μητσοτάκη σε Πολάκη για τον αντικαπνιστικό νόμο (εικόνα)

188
Αιχμές Μητσοτάκη σε Πολάκη

Τις βασικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στην κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Ο καρκίνος πρέπει να αντιμετωπιστεί με τόλμη και γνώση. Και σε ό,τι αφορά την Πολιτεία, με ένα σχέδιο δράσης που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη σωστή θεραπεία και προπαντός στην ανακούφιση των ασθενών, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε τις πέντε βασικές προτάσεις του κόμματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου: Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, επιτάχυνση των διαγνωστικών εξετάσεων, άμεση διενέργεια ακτινοθεραπειών, δημιουργία ειδικών κέντρων αντιμετώπισης καρκίνου και τέλος στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

«Βασική μας προτεραιότητα αποτελούν οι πολιτικές πρόληψης του καρκίνου». Έμφαση έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στον αντικαπνιστικό νόμο που όπως είπε θα εφαρμοστεί πλήρως και απολύτως και εξήγησε: «Όχι ως υποχρέωση και τιμωρία, αλλά ως δικαίωμα όλων να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλος Πολάκης για το γεγονός ότι κυκλοφορεί καπνίζοντας σε κλειστούς χώρους.

«Δεν είχα πρόθεση να το πω αυτό το λέω μόνο επειδή άκουσα τον υπουργό υγείας να Μιλάει για τον αντικαπνιστικό νόμο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «Όταν ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο εντός κλειστών χωρών για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε;».