Αιχμές Χριστοδουλάκη κατά της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

92
Χριστοδουλάκης: «Δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε με το ΣΥΡΙΖΑ»

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης άφησε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

«Κανείς δεν αμφισβητεί τη σφοδρότητα των φαινομένων, όμως μιλάμε για κάτι που ήταν γνωστό τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν. 250.000 συμπολίτες μας στην Αττική ήταν χωρίς ρεύμα και νερό για αρκετά εικοσιτετράωρα, και ακόμα είναι αρκετοί.

Δυστυχώς, είδαμε ως πολιτικό τέχνασμα ένα «μπαλάκι ευθυνών». Ο Περιφερειάρχης τα «έριχνε» στον ΔΕΔΗΕ, ο ΔΕΔΗΕ στους Δήμους και οι Δήμοι δήλωναν αναρμόδιοι», τόνισε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN TV.

Ακόμα, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δύο ερωτήσεις:

1. Το επιτελικό Κράτος, για το οποίο όλοι πανηγύριζαν 2 χρόνια πριν, που έχει ως ευθύνη να αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητες και να συντονίζει όλους τους επιμέρους φορείς, που ήταν;

2. Όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι Νέα Δημοκρατία, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι Ν.Δ., ο Περιφερειάρχης είναι Νέα Δημοκρατία και ο Διοικητής του ΔΕΔΗΕ διορισμένος από την ΝΔ, πώς γίνεται να μην φταίει ποτέ η ΝΔ;».

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέφερε:

«Ακούγαμε τις προηγούμενες ημέρες, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι απόλυτα έτοιμος. Έτοιμος δεν σημαίνει να κλείσουμε από νωρίς την Εθνική Οδό. Έτοιμος σημαίνει να έχεις σχέδιο να την κρατήσεις ανοιχτή.

Θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημαντικό σημείο. Ο παραχωρησιούχος έχει ευθύνη να κρατάει ανοιχτό τον δρόμο και εάν δεν είναι δυνατό να ανταποκριθεί σε αυτό, τότε καταβάλει πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1 εκατομμύρια ευρώ. Ο παραχωρησιούχος δεν ρωτήθηκε ποτέ για το εάν μπορεί να κρατήσει ανοιχτή την Εθνική Οδό.

Δεν ρωτήθηκε και αυτή τη στιγμή, όχι μόνο δεν υποχρεούται να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο το τίμημα, αλλά μπορεί δυνητικά να ζητήσει αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη. Έχουμε λοιπόν μια σοβαρότατη «παράλειψη» από την Κυβέρνηση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Και στο επίπεδο των συμβολισμών και της επικοινωνίας επί των οποίων αρέσκεται ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο την ώρα που χωριά στην Εύβοια είναι αποκλεισμένα, δηλαδή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Αθηναίων να ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τα 13 εκχιονιστικά οχήματα που διέθεσε για να καθαρίσουν το Κολωνάκι!

Δεν γίνεται ο πήχης για τη διακυβέρνηση της Νέα Δημοκρατία να είναι αν θα είναι λίγο καλύτερη ή λίγο χειρότερη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε φορά που αποτυγχάνουν λένε ότι και οι άλλοι τα ίδια έκαναν!», συμπλήρωσε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.