Ακόμα 22 συλλήψεις για παράνομη διακίνηση όπλων και πυρομαχικών

4

Συνελήφθησαν ακόμα 22 άτομα σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται από τις 18 Ιουλίου για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε παράνομα όπλα και πυρομαχικά.

Οι νέες συλλλήψεις ήρθαν ως αποτέλεσμα νέων ερευνών σε οικίες κατόπιν παραγγελίας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Τα άτομα που συνελήφθησαν, όπως προέκυψε, είχαν προβεί στην αγορά ειδών οπλισμού από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, οπότε σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 29 πυροβόλα όπλα διάφορων τύπων και διαμετρημάτων, 3 κυνηγετικά όπλα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια κατοχής, 1.081 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 10 γεμιστήρες πιστολιών, 4 κλείστρα - εξαρτήματα πιστολιών, 2 πτυσσόμενες ράβδοι, μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (TAZER), 3 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, μαχαίρια βαλλίστρα και πλήθος εγγράφων.

Όλα όσα κατασχέθηκαν και αφορούν σε προανακριτικό υλικό έχουν αποσταλεί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση για συσχετισμό με την κύρια δικογραφία.