Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» να έρχεται νέα συντριβή - Μεγάλη απογοήτευση στην Κουμουνδούρου

187
Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» να έρχεται νέα συντριβή στις αυριανές Εθνικές Εκλογές και γι΄ αυτό τον λόγο επικρατεί μεγάλη απογοήτευση στην Κουμουνδούρου.

Μετά τη «βαριά» ήττα στις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές το νέο «χαστούκι» φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και με βάση τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, κρυφών και φανερών, ούτε οι εταιρείες στοιχημάτων θα έβαζαν λεφτά στο ποιος θα είναι ο νικητής στις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής διότι θα έχαναν από την πρώτη στιγμή.

Οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την άποψη ότι δεν υπάρχει γυρισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ήττα θα είναι συντριπτική, καθώς η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με τις Ευρωεκλογές και οδηγείται κοντά ή και πάνω στο 40%.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται δεδομένη, διαψεύδοντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει έστω και με μία ψήφο και θα κάνει τη μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία.

Οι υπουργοί και τα λοιπά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν πλέον παραιτηθεί. Δεν είναι μόνον ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μαζέψει τα πάντα και καταστρέφουν έγγραφα, είναι ότι και σε δημόσιες πλέον συζητήσεις ομολογούν την ήττα και μάλιστα αποδέχονται ότι θα είναι μεγάλη η διαφορά.

Η κακή για άλλη μια φορά προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα δείχνει ότι ακόμη και οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος έχουν αποδεχθεί την ήττα.

Στην Κουμουνδούρου ο υπέρ πάντων αγώνας είναι πλέον το 30% και τα μονοψήφια νούμερα της διαφοράς, έτσι ώστε να μπορούν να πουν το βράδυ της Κυριακής ότι είναι εδώ, είναι ισχυροί και δεν έχασαν πολλές εκλογικές δυνάμεις από το 36% του 2015.

Η πρωτιά, λοιπόν, έχει κλειδώσει, η διαφορά είναι το στοίχημα και κυρίως αν θα είναι τεράστια. Κάποιες δημοσκοπήσεις δίνουν την ψαλίδα κοντά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δηλαδή μεταξύ 8 και 9 μονάδων.

Κάποιοι επιμένουν, ωστόσο, ότι αυτή η διαφορά κινείται ακόμη και στα όρια των 14-15 μονάδων, σίγουρα όμως πάνω από 10 μονάδες που θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και θα καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αδιαμφισβήτητα κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού.

Το σενάριο που «χτίζεται» τις τελευταίες ώρες είναι ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ξεπεράσει και το 40%, και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κάτω από 30%, ίσως γύρω στο 26% – 27%.

Η Αυτοδυναμία είναι ένα από τα στοιχήματα της Κυριακής, ίσως όχι τόσο αν θα επιτευχθεί αλλά με ποιο τρόπο. Δηλαδή πιστεύουν όλοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και περιμένουν τον αριθμό των βουλευτών. Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι 160 βουλευτές και άνω.

Αναφορικά με τα άλλα κόμματα, κλειδώνει η τρίτη θέση για το ΚΙΝΑΛ.

Από εκεί και μετά ενδιαφέρον έχει η πτώση της Χρυσής Αυγής, ακόμη και στο όριο της εισόδου της Βουλής, η σταθερότητα του ΚΚΕ πέριξ του 5% και το θρίλερ με την είσοδο της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25 στο Κοινοβούλιο. Πάντως, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μπουν στη Βουλή.

Η είσοδός τους ή όχι θα κρίνει και τον αριθμό των εδρών που θα καταλάβει η Νέα Δημοκρατία με τα σενάρια να παίζουν μεταξύ των 155 και 165 βουλευτών.