Fake News για... Πούλιτζερ από την «Δημοκρατία»: Ακόμη και η φωτογραφία με τα εκατομμύρια ευρώ ήταν… μαϊμού! (εικόνες)

262

Κόλαση κυριολεκτικά γίνεται τις τελευταίες ώρες στα Social Media από το απίστευτο Fake News της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας "Δημοκρατίας" του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, με τα (υποτιθέμενα) 19 εκατομμύρια ευρώ που που (δήθεν) βρήκαν οι διωκτικές αρχές στο... στρώμα πρώην μεγαλόσχημου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Τέτοια πρωτοφανή Δημοσιογραφική Απάτη - σε πρωτοσέλιδο θέμα μάλιστα - δεν θυμόμαστε να έχει αναπαραχθεί τα τελευταία χρόνια ακόμη και στα πλέον ακραία και αναξιόπιστα περιθωριακά έντυπα.

Γι αυτό και σίγουρα η "Δημοκρατία" μετά το σημερινό της... αποκλειστικό πρωτοσέλιδο διεκδικεί με το σπαθί της το Πούλιτζερ των φετινών Fake News.

Η "Δημοκρατία" η οποία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι η "επίσημη αγαπημένη" του καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Του Αλέξη Τσίπρα δηλαδή, του Πάνου Καμμένου αλλά κυρίως του Μίμη Παπαγγελόπουλου (γνωστού και ως "Ρασπούτιν") του ανθρώπου για όλες τις καθεστωτικές "δουλειές" στην Δικαιοσύνη - σύμφωνα  με την εισαγγελέα Ελένη Ράϊκου .

Και αυτό δεν το λέμε εμείς - αν και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει - αλλά η Νέα Δημοκρατία, που με επίσημες ανακοινώσεις ή διαρροές της, έχει χαρακτηρίσει τον συγκεκριμένο εκδοτικό όμιλο ως "Δούρειο Ιππο" του Τσίπρα και του Καμμένου. 

Από εκεί και πέρα για την σημερινή "μαϊμουδιά" της η εφημερίδα θα κριθεί από τους αναγνώστες της.

Το σίγουρο είναι πως το σύστημα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ του Μαξίμου, μπροστά στην απόλυτη κατάρρευση που έρχεται για το Καθεστώς - και μέσα από το σημερινό "μαϊμού" πρωτοσέλιδο της "Δημοκρατίας" - αποδεικνύει τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΝΙΚΟ του καταφεύγοντας σε Fake News επιπέδου troll Β΄Εθνικής. 

Τα χειρότερα πάντως έρχονται...

 

Δείτε τι γράφουν τα ellinikahoaxes.gr για το θέμα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που βασίζονται σε «αποκλειστικό άρθρο και φωτογραφία» της εφημερίδας «Δημοκρατία», η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε σε κρύπτη οικίας στο Παλαιό Ψυχικό, το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να ανήκει σε πρώην πολιτικό του ΠΑΣΟΚ.

ΨΕΥΔΕΣ

Το άρθρο της «Δημοκρατίας», αναπαράχθηκε από πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπως το documentonews.gr, tribune.gr, newsbomb.gr, star.gr, pronews.gr, aftodioikisi.gr, kontranews.gr, e-radio.gr κτλ.

Τι έχει συμβεί;

Αρχική πηγή του «αποκλειστικού ρεπορτάζ» είναι το ανυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας «Δημοκρατία» που υποστηρίζει πως βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ από αστυνομικές και φορολογικές Αρχές την Τρίτη το βράδυ, σε κρύπτη σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο.

Επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και με το Αρχηγείο στη ΓΑΔΑ, όπου μας δηλώθηκε πλήρη άγνοια για το περιστατικό.

Λίγη ώρα αργότερα το Γρ. Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.»

Επιπλέον, τα σχετικά δημοσιεύματα προσκομίζουν τη παρακάτω «αποκλειστική φωτογραφία» της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Η «αποκλειστική φωτογραφία» όμως είναι εικόνα αρχείου που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο.

Συνοψίζοντας, η Ελληνική Αστυνομία μας δήλωσε πλήρη άγνοια του περιστατικού και η «αποκλειστική φωτογραφία» που «τεκμηριώνει» τα δημοσιεύματα, είναι εικόνα αρχείου.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός «η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε σε κρύπτη οικίας στο Παλαιό Ψυχικό, το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκει σε πρώην πολιτικό του ΠΑΣΟΚ», καταρρίπτεται.