Ακονίζουν τα μαχαίρια τους Μητσοτάκης και Τσίπρας - Μεγάλη σύγκρουση στη Βουλή την Παρασκευή

259
Ακονίζουν τα μαχαίρια τους Μητσοτάκης και Τσίπρας - Μεγάλη σύγκρουση στη Βουλή την Παρασκευή

Σκληρό ροκ μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα αναμένεται στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πορεία της πανδημίας στη Βουλή την Παρασκευή, την πρώτη από τις αρχές του νέου χρόνου.

Σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία με τη χώρα να συνεχίζει την προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα σκληρό τετ α τετ, με την βεντάλια της ατζέντας να έχει ανοίξει, βάζοντας αμφότεροι μείζονα θέματα της επικαιρότητας όπως η οικονομία, η εργασία και τα Ελληνοτουρκικά σε πρώτο πλάνο.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο στοχεύουν στο να αναδείξουν το ολιστικό σχέδιο που έχει τεθεί σε πλήρη ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες, με έμφαση στη θωράκιση του συστήματος υγείας, τη διασφάλιση εμβολίων και την ομαλή διεξαγωγή του εμβολιασμού, τη στήριξη της οικονομίας και της αγοράς με στοχευμένα μέτρα εν μέσω ισχυρών αναταράξεων λόγω πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός θέλει ωστόσο να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη μέρα, περιγράφοντας τον οδικό χάρτη για την απελευθέρωση της χώρας από τον Κορωνοϊό και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ουσιαστικά πρώτο μέλημα του είναι να δώσει μία σαφή εικόνα-απάντηση στους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον τους (όπως καταγράφεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις), ότι οι δύσκολες καταστάσεις έχουν ημερομηνία λήξης και η χώρα πλέον ανοίγει το βηματισμό της με κύριο στόχο την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε μειονεκτικότερη θέση υπό το βάρος των αριθμών που τον δείχνουν ακόμη να απέχει πολύ από την ανακατάληψη της εξουσίας μέσα σε ένα βαρύ εσωκομματικό κλίμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αξιολογεί ως μονόδρομο τους υψηλούς τόνους απέναντι στην Κυβέρνηση ως ένα μέσο διαφυγής από τα πραγματικά προβλήματα του και ως μια προσπάθεια συσπείρωσης του φανατικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ.