Ακροβατεί σε ακραία και αδιέξοδη αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

313

Αδυναμία στη δημιουργία ενός ανανεωμένου κεντροαριστερού προφίλ που θα μπορούσε να σχηματοποιήσει ένα πλαίσιο επανεκκίνησης καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έξι μήνες μετά την βαριά εκλογική ήττα του Ιουλίου, η Αξιωματική Αντιπολίτευση φαίνεται ξεκάθαρα ότι αδυνατεί να βρει τον πολιτικό βηματισμό της και βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μία λογική ανεύθυνου οπαδικού λαϊκισμού που παραπέμπει στις εποχές που η Κουμουνδούρου περιπλανιόταν στο χαμηλό βαρομετρικό του 3% ή του 4%.

Από την στρατηγική που ακολουθούν συγκροτημένα μέχρι σήμερα ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες απέχει από έναν ενδεδειγμένο οδικό χάρτη που θα άλλαζε την εικόνα του κόμματος και θα του επέτρεπε να επανασυνδεθεί με ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που στις εθνικές εκλογές  του γύρισε την πλάτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να περνούν περίοδο έντασης, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος και να τηρήσουν έστω για τα μάτια του κόσμου ένα ψήγμα εθνικής αξιοπρέπειας βάζοντας στην άκρη το κομματικό και προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον.

Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες μηδενίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για να προασπίσει τα δίκαια της χώρας μας καταδεικνύουν ότι δεν διδάχθηκαν τίποτε από τα λάθη του παρελθόντος και παραμένουν περιχαρακωμένοι σε ένα μικρόκοσμο που σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα.

Θα πρέπει  επιτέλους να αντιληφθούν ότι αν θέλουν να έχουν έστω και λίγες πιθανότητες να επανέλθουν δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να αλλάξουν ρότα τώρα, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος τους και τα πάντα δεν είναι άσπρο ή μαύρο.