Ακυβέρνητο καράβι χωρίς πυξίδα ο ΣΥΡΙΖΑ το 2021

448

Αλλάζει σε λίγα εικοσιτετράωρα η χρονιά και ο καπετάνιος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ψάχνει εναγωνίως να βρει προσανατολισμό για να στρίψει το καράβι σε άλλη κατεύθυνση μπας και γλυτώσει την τελευταία στιγμή ένα νέο εκλογικό βατερλό που θα σήμαινε και το άδοξο πολιτικό του τέλος.

Κυνηγημένος από τις Ερινύες για τις αμαρτίες του παρελθόντος και εγκλωβισμένος σε έναν πολιτικό οργανισμό με χαρακτηριστικά μετασταλινικής κλειστής φράξιας αδυνατεί να βρει το βηματισμό που θα τους επέτρεπε να δει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει λίγο αέρα στις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν προκαλέσει βέρτιγκο στα ανώτατα κλιμάκια της Κουμουνδούρου.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων έχουν φέρει σε απόλυτη αμηχανία τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κυρίως σε ότι αφορά στο έλλειμμα ηγεσίας και στη καταγεγραμμένη διαφορά καταλληλότητας με το βασικό αντίπαλο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος έχοντας απολέσει κάθε ελπίδα επανάκαμψης και ο κ. Τσίπρας βαδίζει χωρίς πυξίδα τη μία προς την κεντροαριστερά, την άλλη προς τα πίσω, μη μπορώντας να ελέγξει τις ασυγκράτητες συνιστώσες της Κουμουνδούρου που σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να του θυμίσουν ότι τα σχέδια του περί προσωπαγούς κόμματος αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός και δεν συνάδουν με την κουλτούρα των σκληρών του 4% που έκαναν πολιτική καριέρα στα πεζοδρόμια πουλώντας κοινωνική ευαισθησία και φιλολαϊκά αισθήματα.