Αλ Σίσι: Προσέξτε τα «παιχνίδια» της Τουρκίας με τους ισλαμιστές τρομοκράτες

201
Καμπανάκι κινδύνου από Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη-Αναστασιάδη

Ανησυχία προκαλούν τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα σχέδια της Τουρκίας.

Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Αναστασιάδη για την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον τρόπο που αυτή εντάσσεται στα σχέδια του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με απόρρητη ενημέρωση του Προέδρου της Αιγύπτου στον Κύπριο ομόλογό του και τον Έλληνα πρωθυπουργό, που φέρνουν στο φως «Τα Νέα», το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Κατά τη διάρκεια της 8ης Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας – Αιγύπτου στη Λευκωσία, ο Αλ Σίσι μετέφερε στους δύο συνομιλητές του το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο, ζητώντας τους να το κρατήσουν ψηλά στην διπλωματική τους ατζέντα.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου επισήμανε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το θέμα αυτό -που αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα, αλλά και ευρύτερα την περιοχή- είναι εξαιρετικής σημασίας για το Κάιρο.

TaNea-tzixant