Αλεξίσφαιρα και φυσίγγια στο σπίτι της 23χρονης που συνελήφθη για την επίθεση στην Ελληνοαμ. Ένωση

86

Αλεξίσφαιρα γιλέκα, φυσίγγια μικρού διαμετρήματος και κουκούλες full face βρέθηκαν στο σπίτι της 23χρονης που συνελήφθη για την επίθεση χθες στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

Η επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση έγινε χθες το μεσημέρι, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εκτός από την 23χρονη συνελήφθη και ένας 26χρονος για την επίθεση.

Και οι δυο τους εντοπίστηκαν, λίγο μετά την επίθεση, να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα στα Εξάρχεια. Σε σακίδιο πλάτης βρέθηκαν μια βαριοπούλα, μπουκάλια χρώματος και μία κουκούλα full face.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος ήταν αυτός που έσπασε την γυάλινη είσοδο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συμμετέχοντας στην ομάδα των περίπου 10 ατόμων που προέβησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια, ενώ επιτέθηκε και σε ιδιωτικό φύλακα ασφαλείας τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απείθεια.

Ποιος είναι ο 26χρονος

Ο 26χρονος που συνελήφθη χθες είναι μέλος ομάδας γνωστού αντιεξουσιαστή, φίλου του Νίκου Μαζιώτη. Ο «αρχηγός» της συγκεκριμένης ομάδας είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ η ομάδα του έχει προχωρήσει σε αρκετές εισβολές, προκαλώντας φθορές, ενώ το είχε κάνει ξανά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με πανό και φεϊγβολάν.

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2016 στο Μαρούσι μετά από συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε προηγηθεί και επίθεση στα γραφεία της.