Άλλοι τρεις νεκροί από τον ιό Δυτικού Νείλου

107

Τρία νέα θύματα και ακόμη 18 κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου άφησε στο πέρασμά του την προηγούμενη εβδομάδα ο ιός του Δυτικού Νείλο.

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατά την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν 18 νέα περιστατικά λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων από τον πέρασμενο Ιούνιο μέχρι σήμερα στα 213.

Την ίδια περίοδο έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι ατόμων που εμφάνισαν επιπλοκές λόγω της λοίμωξης.

Συνολικά, από τον περασμένο Ιούνιο έχουν διαγνωστεί 213 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 131 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση και τα 81 είχαν ήπιες εκδηλώσεις, όπως εμπύρετο νόσημα ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Όπως αναφέρεται στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, σήμερα παραμένουν νοσηλευόμενοι με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης 15 άνθρωποι, με τους οκτώ να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο χάρτης με τις περιοχές που βρίσκονται στον μολυσματικό κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου περιλαμβάνει δεκάδες οικισμούς 17 Περιφερειακές Ενότητες.

Πρόκειται για τις ενότητες Αττικής, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης Κοζάνης και Κιλκίς.