Άλμα στο μέλλον το σχέδιο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία

149

Στο φουλ ανάβει τις μηχανές της η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με βασικό στόχο τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή στην κανονικότητα μέσα στο 2021.

Στη σκληρή μάχη που δίνει απέναντι στις ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία και στη μεγάλη ύφεση που ήδη καταγράφεται τη φετινή χρονιά το Μέγαρο Μαξίμου διαθέτει συγκεκριμένα όπλα που του επιτρέπουν να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη μέρα, με τις προβλέψεις των ειδικών και των ευρωπαϊκών οργανισμών να αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.

Πρώτον, βασίζεται στο μεγάλο απόθεμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που δείχνει η παγκόσμια οικονομία και καταγράφηκε πρόσφατα στην θετική αξιολόγηση του οίκου Moodys.

Δεύτερον, η σαφής βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό από τα μέσα του 2019 και η ανάκτηση των σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους εταίρους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς συνιστά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Πρωθυπουργό τη στιγμή που χειρίζεται μία πρωτόγνωρη κρίση και οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες είναι πέρα από κάθε αμφιβολία βαρύνουσας σημασίας για τη χώρα.

Τρίτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστώνεται μια μεγάλη επιτυχία από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς διασφάλισε κονδύλια ύψους 32 δισ. από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία σε συνδυασμό με τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία στην επόμενη προγραμματική περίοδο αποτελούν ένα βαρύ οπλοστάσιο για την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια σε ένα απάνεμο λιμάνι μετά από ένα εξάμηνο και να κάνει πράξη το μεγαλόπνοο σχέδιο της για την ισχυρή Ελλάδα μετά το 2021.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η δραστήρια Επιτροπή Πισσαρίδη παρουσιάζει σήμερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και προοπτικής με συγκεκριμένη στόχευση για προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ψηφιακή σύγκλιση, την καινοτομία, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.