Αλβανία: Διαδηλωτές πολιόρκησαν τη Βουλή - Ζητούν την παραίτηση Ράμα (Photos)

114
Αλβανία: Διαδηλωτές πολιόρκησαν τη Βουλή

Παραμένει τεταμένη η κατάσταση στην Αλβανία, καθώς οπαδοί της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν μία ακόμη διαδήλωση ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα και την προκήρυξη Εκλογών.

Οι διαδηλωτές πολιόρκησαν την αλβανική Βουλή και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης μερίδα διαδηλωτών αποπειράθηκε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ και αντικείμενα στους άνδρες της Αστυνομίας. Από τη μεριά τους οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα Albanian Daily News, η πολιορκία της Βουλής έληξε τελικά μετά από πέντε ώρες και ενώ στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής και δύο αστυνομικοί.

Η αντιπολίτευση, το Δημοκρατικό Κόμμα της χώρας, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα και την Κυβέρνηση του για διαφθορά, εγκληματικές δραστηριότητες και νοθεία στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2017, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Οι σημερινές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα τη στιγμή που τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Έντι Ράμα έχει υποστεί οξύ έμφραγμα και νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες σε νοσοκομείο στη Γερμανία, πληροφορία ωστόσο την οποία διαψεύδει η κυβέρνηση της Αλβανίας.