Αλβανοί αστυνομικοί κατά των γονέων του Κατσίφα (Video)

68
Αλβανοί αστυνομικοί κατά των γονέων του Κατσίφα

Προκλητική ήταν η συμπεριφορά των ανδρών της αλβανικής Αστυνομίας απέναντι στους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού τους, ανήμερα της "μαύρης" επετείου της εκτέλεσής του από τους άνδρες της RENEA στους Βουλιαράτες.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook η Νεολαία Βορειοηπειρωτών παρουσιάζει την προκλητική συμπεριφορά των Αλβανών Αστυνομικών.

Ο Ιωάννης και η Βασιλεία Κατσίφα, αμέσως μετά το τέλος του τρισάγιου στον τάφο του παιδιού τους, θέλησαν να μεταβούν στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο προκειμένου να παραστούν στην τελετή για τους πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-1941, κρατώντας στα χέρια τους ένα πανό με τη φωτογραφία του γιου τους.

Πριν προλάβουν να το ανοίξουν Αλβανοί αστυνομικοί με πολιτικά, τους το άρπαξαν από τα χέρια, παρά τις έντονες αντιδράσεις των μελών της οικογένειας Κατσίφα.

Η οικογένεια θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο, να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως ένα χρόνο μετά την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει την έκδοση πορίσματος για το τι ακριβώς συνέβη στους Βουλιαράτες πριν από ένα χρόνο.

Το περιστατικό αυτό, εντάσσεται στο κλίμα έντασης που καλλιέργησαν και φέτος οι αλβανικές Αρχές στους Βουλιαράτες, προκειμένου ν΄ αποτρέψουν ομογενείς Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες να μεταβούν στο χωριό προκειμένου να παραστούν, τόσο στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όσο και στην τελετή στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Δεκάδες αστυνομικοί περιφέρονταν στις εισόδους του χωριού, στην πλατεία και στο χώρο του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου, δημιουργώντας κλίμα φόβου σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, παραβιάζοντας τα όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες για τις εθνικές μειονότητες και το δικαίωμά τους να τιμούν τις εθνικές επετείους και τους ήρωές τους.